Bir Yatırım Böyle Kaydı...

Ankaralı bir yatırımcının Afyon-Kütahya bölgesinde planladığı çağrı merkezi projesi Valilik makamı nezdindeki girişimler sonucu Isparta'ya kaydırıldı ama... Maalesef 1000 kişiye iş imkanı sağlayacak büyük fırsatı kaçırdık.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Ekim 2014 11:33
Bir Yatırım Böyle Kaydı...

Isparta, günümüzün en yoğun istihdamın sağladığı bir sektörde büyük bir fırsatı kaçırdı. Tabiri yerindeyse Isparta, okyanusu geçti, çayda boğuldu. Afyon veya Kütahya bölgesinde özel bir şirkete ait çağrı merkezi yatırımı planlayan Ankaralı yatırımcı, Vali Vahdettin Özkan ile BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin'in girişimleri sonucunda Isparta'ya davet edildi.

Isparta'da uygun bir yer bulunması durumunda çağrı merkezi yatırımını yapmaya ikna olan yatırımcıya birkaç alternatif sunuldu. Alternatifler içerisinde SDÜ'nün mülkiyetindeki TED Isparta Koleji tarafından önümüzdeki günlerde boşaltılacak şehir merkezindeki eğitim alanı da yer alıyordu. Üniversite yönetimi ile görüşüldükten sonra çağrı merkezi yatırımcısına TED'in boşaltacağı eğitim tesisleri gösterildi. Sunulan alternatifler içerisinde en uygun, faaliyete hemen geçilebilecek yerin TED'in boşaltacağı SDÜ'ye ait eğitim alanları olduğu kanısına varıldı.
Ancak çağrı merkezi için eğitim alanlarının kiralanmasına yönelik bürokratik sürecin başlatılması beklenirken şok edici bir sürpriz yaşandı.

SDÜ Yönetimi, TED'in kısa süre sonra boşaltım üniversiteye teslim edeceği eğitim alanlarının MYO turizm bölümü ve uygulama merkeiz olarak kullanılacağını gerekçe göstererek çağrı merkezi yatırımı için değerlendirilemeyeceğini bizzat Vali Vahdettin Özkan'a bildirdi. Çağrı merkezi yatırımcısına da TED'in boşaltacağı eğitim tesislerinin verilemeyeceği bilgisi verildi.

1 Ocak 2015 tarihinde çağrı merkezini hizmete açmayı hedefleyen yatırımcıya başka uygun bir yer de gösterilemedi. İlk etapta 600, daha sonra da 1000 istihdama çıkması beklenen çağrı merkezi yatırımının Afyonkarahisar ya da Kütahya'y kayacağı öğrenildi.

Çağrı merkezi yatırımcısını yatırıma ikna eden Isparta, kendi kurumları arasındaki işbirliği ve koordinasyonu sağlayamaması nedeniyle önemli ölçüde istihdama katkı sağlayacak bir projeyi kaybetti. Taktir kamuoyunun.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum