Bir Yatırım Daha Göz Göre Göre Kayıp Gidiyor

Özel Isparta, Kalp- Damar Cerrahisi ile Kanser Hastanesi, Tüp Bebek Merkezi, Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi ve Fizik- Tedavi (FTR) için mevcut Kampus yanındaki 980 M2’de yatırım kararı aldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Nisan 2015 11:32
Bir Yatırım Daha Göz Göre Göre Kayıp Gidiyor

AKDENİZ GAZETESİ'NİN HABERİ

ÖZEL ISPARTA, mevcut Kampus içerisinde yüksek değerde maliyetleri karşılayıp 980 M2 arsa üretti. Orada Kalp, Damar Cerrahisi, Kanser Hastanesi, Tüp Bebek Merkezi, Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi, Fizik- Tedavi Merkezi’ni de içeren yeni tam donanımlı yüksek ihtisas dalları için yatırım kararı aldı. Yapı ruhsatı için Isparta Belediye Başkanlığı’na müracaat etti.

ISPARTA BELEDİYESİ
RUHSAT VERMEDİ
Isparta Belediye Başkanlığı, yeni proje için ‘2 kat otopark’ şartı koştu. Bu şart yerine getirilemediği iddiası ile de projeye ruhsat vermedi. Özel Isparta Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Şimşir, “istenilen koşulları sağlayabilmemizin imkânı yok. O zaman bu hedefleri yerine getiremezdik” dedi.

BURDUR BELEDİYESİ
38 BİN M2 ARSA TAHSİS ETTİ
ÖZEL ISPARTA HASTANESİ’NİN bu problemini öğrenen AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik devreye girdi. Önder sanayiciler Özel Isparta Hastanesi’ni Burdur’a davet etti. Burdur Belediye Başkanlığı Yeni Otogar yanında 38 Bin M2 arsayı yukarıda anılan proje için tahsis etti.

ÖZEL ISPARTA HASTANESİ
BAKANLIK’A BAŞVURDU
Bunun üzerine Özel Isparta Hastanesi, Sağlık Bakanlığı’na tam donanımlı ileri düzey yatırımlar için kadro talebinde bulundu. Sağlık Bakanlığı, Kardiyoloji- Onkoloji, Tüp Bebek, Yeni Doğan Yoğun Bakım- Fizik Tedavi için ruhsat verdiği an grup yeni yatırımı Burdur’a yapacak. Yatırım değeri 16 Milyon TL.

DÜNYA’NIN 1 NUMARASI DA
ARTIK ISPARTA’YA GELMİYOR
Özel Isparta Hastanesi, yeni projesi için Tüp Bebek’te Dünya’nın en iyi Bilim İnsanları’ndan (Embriyolog) biri olan El Hasani ile anlaşmıştı. Isparta Projesi engele takıldığı için O Embriyolog da Isparta’ya gelmiyor. 16 Milyon TL değerindeki bu yatırımların önündeki engelin mutlak surette kaldırılması gerekiyor

ISPARTA’DAKİ MEVCUT HASTANE KALACAK
YENİ HASTANE BURDUR’A YAPILACAK. ANCAK…
Engel çözülemediği an mevcut Özel Isparta Hastanesi yine faaliyetlerine burada devam edecek. Yeni Hastane ise Burdur’a inşa edilecek. Özel Isparta Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Şimşir: «Mevcut Kampus’ta 980 M2 üretmek için büyük mali kaynak da harcadık. O da heba oluyor. Engel kalkarsa yeni yatırımı buraya yaparız.»

GÖZ GÖRE GÖRE YENİ
YATIRIM BURDUR’A
KAÇIRILIYOR
ÖZEL ISPARTA HASTANESİ, bütçesi 16 Milyon TL olan yeni bir yatırım kararı aldı. Mevcut Kampus içerisinde yüksek değerler ödenerek 980 M2 arsa üretildi. Proje çizildi.

Bu bağlamda:
- Kalp Damar Cerrahisi
- Kardiyo Vasküler
- Kalp Hastanesi kurulacaktı.
- Onkoloji (Kanser) Tanı ve Tedavi Hastanesi kurulacaktı
- Akdeniz ve Ege Bölgesi’nin en donanımlı ve yetkin yapılarından biri olan Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi daha da büyütülecekti
- Yine Ağustos 2006’dan bu yana faaliyet gösteren; kurulduğunda Türkiye’de 2’nci olan Tüp Bebek Merkezi ayrı bir dal haline getirilecekti. Hatta bu uğurda Dünya’nın en önemli Embriyologlarından biri olan El Hasani ile anlaşma yapılmıştı. Almanya’da yaşayan Embriyolog El Hasani Isparta’da da hizmet verecekti.

- Fizik- Tedavi Merkezi (FTR) kurulacaktı.
Tüm bu bilgiler ışığında proje hazırlandı. Ve yapı ruhsatı için Isparta Belediye Başkanlığı İmar Müdürlüğü’ne müracaat edildi.

BELEDİYE 2 KAT OTOPARK
ŞARTI KOŞTU. YATIRIMCI
KARŞILAYAMADĞI İÇİN
RUHSAT VERİLMEDİ
ÖZEL ISPARTA HASTANESİ’NİN iddiasına göre Belediye Başkanlığı, proje için 2 kat otopark talep etti. Ancak yatırımcı grup üretilen 980 M2’lik arsada 2 kat otopark şartını yerine getiremedi. Bunun üzerine iddialara göre Isparta Belediye Başkanlığı, projeye ruhsat vermedi.

Özel Isparta Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Şimşir ile Başhekim Dr. Mevlüt Yaman, istenilen şartları karşılamalarının imkânsız olduğunu ifade ettiler. Bu nedenle de tam donanımlı, İleri Tıp yatırımlarını askıya aldıklarını ifade ettiler.

Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Şimşir ve Başhekim Dr. Mevlüt Yaman, «Özel Isparta Hastanesi Kampusu içerisinde 980 M2 arsa ürettik. Bu arsayı üretirken büyük miktarlarda kaynak harcadık. Proje çizdik. 3 kat yer altında olacaktı. 5 kat da yeryüzünde inşa edilecekti. Size anlattığımız (‘- tüm detaylar yukarıdaki paragraflarda’) sistemleri, yatırımları, ihtisas dallarını oluşturmamız lazımdı. Eğer 2 kat otopark şartını karşılasaydık bu yatırımların 2’sini gerçekleştiremezdik. O nedenle de projeyi ne yazık ki dondurmak zorunda kaldık» dediler.

BURDUR, «O YATIRIMI BİZE
YAPIN» DEDİ. 38 BİN M2
ARSA TAHSİS ETTİ
Isparta etabında bu sorunlar yaşanırken, devreye Burdur girdi. AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Isparta Belediyesi’nin yukarıda anılan projeye ruhsat vermediğini öğrendiği an, sanayiciler ile bir araya geldi. Burdur’un önder sanayicileri, Özel Isparta Hastanesi’ni Burdur’a davet etti. Konu bununla da sınırlı kalmadı. Burdur Belediyesi, Yeni Otogar yanında 38 Bin M2 arsayı bu proje için tahsis etti.

VE ÖZEL ISPARTA HASTANESİ
SAĞLIK BAKANLIĞI’NA
KADRO BAŞVURUSU YAPTI
Bu gelişme ışığında Özel Isparta Hastanesi, Sağlık Bakanlığı’na müracaat etti.
- Kalp- Damar Cerrahisi için kadro istedi
- Kardiyo- Vasküler için kadro istedi
- Kalp Hastanesi için kadro istedi
- Onkoloji (Kanser) Teşhis ve Tedavi Hastanesi için kadro istedi.
Özel Isparta Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Şimşir, Sağlık Bakanlığı’ndan yukarıda anılan dallarda kadro talebi onaylandığı an yatırımı Burdur’a yapacaklarını açıkladı.

YATIRIM DEĞERİ: 16 MİLYON TL
KLİNİK KAPASİTE: 250 KİŞİ
HELİPORT DA BULUNUYOR
300 KİŞİ ÇALIŞACAK
Özel Isparta Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Şimşir, 250 klinik kapasiteli yeni yatırımın maliyetinin 16 Milyon TL olduğunu söyledi. Proje tamamlandığı an ise orada 300 kişiye istihdam sağlayacaklarını ifade etti.
PEKİ: ÖZEL ISPARTA HASTANESİ
NE OLACAK. KAPANCAK MI? HAYIR
Bir başka boyut daha var: (‘- Isparta’nın İlk Özel Hastanesi’) unvanı taşıyan sağlık kuruluşu ne olacak? Kapanacak mı?
Hayır
Yanıtı Özel Isparta Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Şimşir şöyle veriyor:
“Burdur’a yatırım gerçekleştirsek bile Özel Isparta Hastanesi burada da hizmet vermeye devam edecek.
Mart 2006’da kurulan Özel Isparta Hastanesi, Yeni Doğan Yoğun Bakım, Tüp Bebek Merkezi gibi donanımları ile fark yaratan bir kuruluştur.
20 Poliklinik var.
38 Tıp Doktoru görev yapıyor.
Totalde 300 kişi çalışıyor. Kurum burada kalacak. Hizmete devam edecek.
Ama projemizin ruhsata takılmasına çok üzüldük. Açıkça ifade etmeliyim ki çok kırıldık”

PEKİ: KALP VE KANSER HASTANESİ
ISPARTA’DA KURULABİLİR Mİ?
YATIRIM BURAYA YAPILABİLİR Mİ?
ÖZEL ISPARTA HASTANESİ Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Şimşir, şöyle yanıt veriyor:
«Biz yatırımı Isparta’da; mevcut Kampus içerisinde yapmak için yola çıktık.
8 katlı (3’ü yer altında) proje tasarladık
Onaya sunduk
Ruhsat çıkmadı.
Biz, mevcut Kampus içerisinde 980 M2 arsa üretmek için çok büyük kaynak harcadık.
Şimdi ruhsat çıkmadı. O kaynak da atıl vaziyete düşüyor. Heba oluyor. Sonuçta bu bir Millî servettir.
Üzüntü duyuyorum. Elem duyuyorum. Açık, seçik ve net bir şekilde söylüyorum: Çok kırıldım.
Eğer o engel aşılırsa, yatırımı Isparta’ya yaparız.»

NE YAZIK Kİ EL HASANİ DE GELMİYOR
YATIRIM ISPARTA’YA OLURSA, DÜNYA’NIN
EN BÜYÜK EMBRİYOLOG’U
BURADA GÖREV YAPACAK
ÖZEL ISPARTA HASTANESİ Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Şimşir, Tüp Bebek Merkezi’nde bu kenti uçuracak olan bir projelerinin daha engellenmiş olduğunu söyledi. Şimşir şöyle dedi:

«Dünya’nın en saygın Bilim İnsanlarından biri olan ve şu an Almanya’da yaşayan Embriyolog El Hasani, Yeni Tüp Bebek Merkezi’nde görev alacaktı. Isparta’da çalışacaktı. Ama proje engele takıldığı için gelmiyor.
Yatırım önündeki engeller kaldırılırsa Embriyolog El Hasani de gelecek.»

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum