Bir Yıldız Daha Doğdu

Otomotiv sektörünün lider isimleri arasında yer alan Pürlü Otomotiv Sav Yolu üzerindeki 15 bin 600 Metrekare alana sahip plazasının açılışını yaptı. Pürlü’nün dev yatırımı Isparta ekonomisi için de önemli görülüyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Mayıs 2014 15:53
Bir Yıldız Daha Doğdu

Otomotiv sektörünün lider isimleri arasında yer alan Pürlü Otomotiv, Sav yolu üzerindeki 15 bin 600 metrekare alanda yeni plazasını açtı.
Görkemli açılış törenine Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Opet Genel Müdürü Cüneyt Ağca, TOFAŞ Ceo’su Kamil Başaran, sektör temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

50 METREKARE İLE BAŞLAYAN SERÜVEN…
Törende konuşan Pürlü Plaza sahibi Veli Pürlü, “Babamız Mehmet Ali Pürlü’nün 1978 yılında Sanayi sitesinde 50 metrekare bir işyerinde başlamış olduğumuz bu serüven azim, kararlılık ve çalışanın hakkını gözetmekle bugünlere uzanmıştır. Müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutmak daima en önemli ilkemiz olmuştur. 90’lı yıllarda ülkemizde otomotiv sektörünün yükselişe geçmesi ve arkamızda Koç Holding gibi bir çınarın varlığı bizleri bu noktalara taşımıştır. Başta Tofaş olmak üzere Koç Holding şirketleri ile çalışmak bizlerin kurumsallaşmasını ve geleneksel hizmet anlayışımızın, müşteri odaklı modern hizmet anlayışına dönüşümünü sağlamıştır. 50 metrekare bir işyeri ile başlayan işletmemiz bugün 8 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere 15 bin 600 metrekare toplam alan ve 97 personel ile bölgemizin en büyük otomotiv kompleksi haline gelmiştir. Babamız Mehmet Ali Pürlü’nün sıfırdan başlayarak zirveye taşıdığı bu bayrağı kardeşlerim Ümit ve Fatih ile birlikte daha ilerilere taşıyacağız. Müşteri memnuniyeti ve Isparta ekonomisine katkı sağlama bundan sonrası içinde bizim en önemli düsturumuz olacaktır. Tüm çalışma arkadaşlarımla bölgemizde bayrağını taşıyacağımız Fiat ve Opet markalarının satışını daima en üst seviyede tutacağımıza yürekten inanıyor. Bugün hizmete açtığımız yeni tesislerimizin Isparta’ya ve bölgemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

BÜYÜK MUTLULUK DUYDUK
İçerisinde OPET Tesisini de barındıran Pürlü Plaza’nın açılış töreninde konuşan Opet Genel Müdürü Ceneyt Ağca da konuşmasında “Türkiye genelindeki 947 Isparta’daki 7. istasyonumuzun açılışı için toplanmış bulunuyoruz. Opet olarak müşteriye verdiğimiz önem ve hizmet kalitemiz, bu anlayışımız aynı şekilde tüketiciye yansıtan bayilerimiz, sosyal sorumluluğu bir kurum kültürü olarak benimsememiz bizi tüketici gözünde bir numarada tutuyor. Kusursuza yolculuk adını verdiğimiz bu konseptte bundan böyle birlikte yürüyeceğimiz Pürlü ailesine de, bu vesile ile bizim ailemiz olan Opet’e hoş geldiniz demek istiyorum. Bizim ailemize katılmanızdan dolayı çok büyük bir mutluluk ve memnuniyet duyduğumuzu da bu vesile ile belirtmek istiyorum. İstasyonumuzun ve bu değerli şirketlerimizin hayırlı uğurlu olmasını ve bol kazanç getirmesini temenni ediyorum” dedi.

BEKLENTİMİZ ISPARTA LİDERLİĞİ
TOFAŞ CEO’su Kamil Başaran ise Pürlü ailesinin Fiat için böyle bir plaza oluşturmasından memnuniyet duyduklarını kaydederek “Pürlü ailesinin Fiat için böyle bir plaza oluşturması bizim içinde büyük bir sevinç kaynağı. Pürlü ailesinden bundan sonraki beklentimiz artık Isparta’da liderliği ele almasıdır. Biz bunun için yanınızdayız. Her türlü desteği sizlere vaad ediyoruz. Ama zaten sizlerin oluşturduğu bu yapı bizlerden çok fazla bir şey beklemeden kısa zamanda bunu başaracaktır. Dolayısıyla ben başarılarınızın devamını diliyorum. Üç bölgenin kesiştiği noktada Isparta her geçen gün yeni adımlar atıyor. Hem kültürel, yöresel değerlerini koruyor ki, bugünkü açılış töreni bunun en önemli örneklerinden, bunun ötesinde sanayi gelişiyor. Sanayi geliştiği ve toplum ileri gittiği süre zarfınca da otomotiv sektörü de öne gidiyor. İlimizde 90 bine varan bir kapasite söz konusu, dolayısıyla Türkiye ortalamasında 6 kişiye bir araç düşen bir ortalamada buraya baktığımızda, 5 kişiye bir araç düşüyor ve Türkiye ortalamasının üzerinde bir performans sağlanmış durumda. 45 yıllık yani yarım asırlık bir Tofaş geçmişinin burada bayilerle beraber eski bir tarih yazdığını görüyoruz. Ama geçmiş bir dereceye kadar ve bugün önümüze bakmamız lazım. Geleceğe dönük olarak Tofaş ailesi hep yatırımlarına devam etti.

EN KÖTÜ KRİZ ORTAMLARINDA
ÖNEMLİ YATIRIMLAR YAPTIK
En kötü kriz ortamlarında da çok önemli yatırımlarla sadece kendisinin değil, sektörün geleceğini sağladı. Böyle baktığımızda geçmişten gelen Doblo, mini Kargo ve Linea hep başarı hikayeleri yazdı. Şimdi bu başarı hikayelerine devam etmek istiyoruz. Gelecekle ilgili her türlü kurulumun adımlarını attık. Halen fabrikada yeni ürünlerle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bunlardan bazılarını açıkladık, bazılarını da açıklayacağız. Biz otomotiv sektöründe kısa soluklu hiçbir şey yapmadık, hep uzun soluklu düşündük. Dolayısıyla 2014 yılına geldiğimizde pazarın bir miktar aşağıya inmesi bizleri kaygılandırmıyor. Uzun soluklu baktığımızda bu sektör kendine yatırım yapanları hep güldürdü. Bu yatırımda bize ileride büyük başarılar getireceğine inanıyoruz. Mehmet beyden ve oğullarından aldığımız sözle birlikte Isparta’da da liderliği ele alacağımıza ve yatırımlarımızın devam edeceğine inanabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

GÜZEL BİR İMAR İÇİN ÇABA HARCADIK
Törende konuşan Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ise “Buranın imar mevzuatı ile ilgili çalışmalar yaparken salonda şu tür konuşmalar geçmişti. Burası şehrin güzel ve görünür bir noktasında ve şehrin gelişimi açısından da faydalı bir yer olacak demiştik. Bunun içinde güzel bir imar sağlanması için çaba göstermiştik. Bugün geldiğimiz noktada bakıldığında bu kararımızın ne kadar doğru olduğunu görüyoruz. Ben bu nedenle haz duydum. Opet ailesine, Fiat ailesine ve tabiî ki Pürlü ailesine teşekkür ediyor. Uzun yıllar Isparta’mıza hizmet vermesini temenni ediyorum” dedi.

KATKISI OLAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM
Törende son olarak konuşan Isparta Valisi Vahdettin Özkan da “Isparta ilimizde, Ispartalı bir esnafımız tarafından Koç ailesi ile buluşarak hayra ve berekete vesile olacak böyle bir tesisin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Aynı zamanda Soma’da şehitlerimize huzurunuzda Allahtan rahmet diliyorum. Milletçe kamu ile özel sektörü ile bütün vatandaşlarımızın duyarlılığı ile bu tür afet risklerini bertaraf edecek bir tavır ve tutum içerisinde bulunan bir toplum olma temennisi içindeyiz. Memleketimizde, yöremizde, ilimizde özellikle sanayileşme, rekabet gücümüzün arttırılması, içerde daha fazla katma değer üretilmesi ve bunun uluslar arası alanda paylaşımı, ihracatın arttırılması yönünde var olan seferberliğin bir parçası olabilmek, ilimizde bu tesisin açılışını görebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ben bu mutlulukta katkısı olan bütün herkese teşekkür ediyorum. Hem kamu otoritelerinin önümüze koymuş olduğu 20 yıllık, 50 yıllık vizyonlar ve hedefle, hem bunun altını dolduracak projeler ve meslek kuruluşlarının, sanayicilerin, müteşebbislerin bu noktada bir yarış halinde olduğunu görmekten büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bununda hem memleketimizdeki sosyal refah düzeyinin, üretimin, istihdamın artırılması ve daha iyi bir kaynaşmaya vesile olmasını temenni ederek katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Mehter takımının gösterilerinin ardından davetlilere yemek ikram edildi.






























Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.