Bırakın Siyasetçiyi İnsan Bile Denemez!

CHP Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. SüheylBatum, SDÜ ADT tarafından düzenlenen bir konferans için geldiği Isparta'da partisinin il merkezinde gazetecilerle bir araya geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Mayıs 2014 14:22
Bırakın Siyasetçiyi İnsan Bile Denemez!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Süheyl Batum, Süleyman Demirel Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu tarafından düzenlenen bir konferans için Isparta'ya geldi.

Batum, konferans öncesinde partisinin il merkezinde gazetecilerle ve partililerle de bir araya geldi. Batum, burada gündeme dair değerlendirmeler yaptı.

CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, "Isparta'da olmaktan mutluyum, aslında bugün Eskişehir'de ve İstanbul'da olmam gerekiyordu. Biliyorsunuz Eskişehirde bir ilçe de YSK kararıyla seçimler iptal edildi. İstanbul'da da polis kurşunuyla hayatını kaybeden bir vatandaşımız var. Ama tüm bu gündem maddeleri arasında ben Isparta'da gençlerimizle birlikte olmak ve kafalarımızı sağlam tutmak için gençlerimizle görüş alışverişinde bulunmak istedim" dedi.ajans32

Prof. Dr. Batum, "İstanbul Okmeydanı'nda Uğur Kurt isimli bir vatandaş gösteriler sırasında polis kurşunuyla öldürüldü. Biliyorsunuz yakın tarihimizde Hopa'da Metin Lokumcu, HES karşıtı mücadeleler sırasında polisin attığı biber gazından rahatsızlanarak yaşamını yitirmişti. Başbakan olduğunu iddia eden zat, o zaman 'bir kişi ölmüş ne var' diyordu. Sonra Haziran direnişinde 8 gencimizi daha kaybettik. 2 polisimizi kaybettik. Ama tüm bunlar yaşanırken, bazı ahlaksızlar hiç bir şey olmamış gibi davranabiliyor" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a "Diktatör özentisi Uzun" diye seslenen Batum, "Ona uzun adam diyorlar ya, ben sadece uzun diyorum. Sebebini siz anlarsınız. Şimdi bu uzun, polis şiddetiyle hayatını kaybeden vatandaşımıza diyecek ki; Uğur, senin orada ne işin vardı. Bunların fıtratında bu var" diye konuştu.ajans32

Soma'da yaşanan maden faciasına da değinen Batum, "Soma'da sayısı belirsiz maden işçimizi kaybettik. Taşeron sistemin ne olduğunu yıllarca anlatmaya çalıştık. Ama bunlar hala anlamadı. Bu televizyonlara çıkıp ağlayan yetkililerin gözyaşları da timsah gözyaşlarıdır" dedi.

Karamsarlığa yer olmadığını kaydeden Batum, "Ama tüm bu yaşananlara rağmen karamsarlık yok. Isparta'da da diğer illerimizde de, bi çare, taşeron çalışan insanları bu ahlaksız düzenden kurtarmanın yolunu açacak tek parti CHP'dir" ifadelerini kullandı.www.ajans32.com  

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum