Birbirimiz Olmak Yerine Birbirimize Saygılı Olmalıyız

Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, CHP'nin ırkçı zihniyetinden bir türlü kurtulamadığını söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Şubat 2013 16:55
Birbirimiz Olmak Yerine Birbirimize Saygılı Olmalıyız

Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, CHP'nin ırkçı zihniyetinden bir türlü kurtulamadığını söyledi. Özel, "CHP'li Birgün Ayman Güler'in ve BDP'li Sırrı Sakık'ın meclis kürsüsündeki ırkçı sözleri aynı zihniyet yapısının ürünüdür" dedi. Terör sorununun çözüleceğine inandığını da ifade eden Özel, sorunların çözülmesi ile kazananın Türkiye olacağını belirtti.

HÜKÜMET, BARIŞ SÜRECİNİN ALTINA SADECE ELİNİ DEĞİL, GÖVDESİNİ DE KOYDU
Son 30-35 yıldır yaşanan olaylar herkesi bıktırdı. Bu sorunun çözümü için kiminle görüşülmesi gerekiyorsa bu yapılmalı. Bu acı dinmeli yıllardır akan kan durmalı artık. Bu konuda BDP’lilerinde terör örgütünün ağzıyla değil de, çözüm üreten bir siyasetçi ağzıyla konuşmaları gerektiğine inanıyorum. BDP’nin de yaşanan bu sürecin içine olumlu söylemlerle doldurması gerekiyor. Hükümetimiz sürecinin altına elini değil, gövdesini koydu. Başarı sağlanmazsa hükümetin başarısızlığı, ama başarı olursa, ülkenin başarısı ve kazancı olacak. Burada herkes çözüm istiyor. Biz diyoruz ki neden olmasın?”

BİRBİRİMİZ OLMAYA ÇALIŞMAK YERİNE BİRBİRİMİZE SAYGILI OLMAK DAHA DOĞRU
Şöyle söylemler ortaya çıktı son zamanlarda; Ben Mehmet Akif kadar Arnavutun, Selahattin Eyyübi kadar kürtüm, şu kadar türküm. Şimdi bunlar boş şeyler gibi duruyor. Ancak böyle demek yerine, “Kardeşim ben türküm sen Kürtsün; ama bizim aramızda hiçbir fark yok. Biz devlet katında eşitiz. Ve birbirimize saygı duyacağız” Yani ben Türk olarak, “Bende kürt vatandaşlarımız gibi kürtüm” desem de onlar gibi olamam. Onlarda Türk olamaz. Bu seçme şansımız yok ki. Birbirimiz olmak yerine birbirimize saygılı olmak daha doğru bence.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum