Birçok Yatırım Fırsatını Kaçırıyoruz

AK Parti Milletvekillerine açık çağrı: Isparta, birçok yatırım fırsatını kaçırıyor...

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Temmuz 2014 14:04
Birçok Yatırım Fırsatını Kaçırıyoruz

Isparta OSB'de Mania Planı'nın oluşturduğu mağduriyet sadece cami projesi ile ilgili değil. Mevcut sanayi bölgesinde eski imar planı kapsamında Mania Planı'nın da eski hükümlülükleri uygulanıyor. Sanayi bölgesi içerisinde 26.5 metre yüksekliğe kadar yapı izni veriliyor. Ancak 280 hektarlık sanayi alanında yatırım için tahsis edilecek sadece 2 parsel kaldı. 5'er bin m2'lik 2 parsel ayrı ayrı yerlerde bulunuyor. Birleştirilip 10 bin m2 olarak tahsis etmek de mümkün değil.

OSB Başkanı Mustafa Karabulut ve ekibi 2.OSB denilebilecek genişmeyi sağlamak için çalışıyor. 3 ayrı genişleme sahası Sulak Alanlar Yönetmeliği ve Mania Planı açısından değerlendiriliyor. Ancak şu ana kadar devletin uygulamadaki 2 yasası aşılamadı. Genişleme sorununu çözemeyen Isparta OSB'ye yeni sanayi yatırımları da gelmiyor. Zira yer taleplerine olumlu cevap verilemiyor. Şu anda Isparta OSB'den hem sözlü hem de yazılı olarak 50 bin m2'lik hatta 100 bin m2'lik sanayi alanı isteniyor ancak yer olmadığı için talepler karşılanamıyor. Bu da Isparta'nın sanayileşme adına bir çok treni kaçırdığını gözler önüne seriyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum