Bireysel Emeklilik Ödemeleri Yapılacak

Maliye Bakanlığı, Bireysel Emeklilik Sistemi (BES)'nden ayrılanların stopaj iadelerine ilişki olarak açıklama yaptı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Temmuz 2013 13:39
Bireysel Emeklilik  Ödemeleri Yapılacak

Açıklamada, 37 binin üzerindeki başvuruya iade işleminin yapıldığı, kalan 332 bine yakın başvuru ile ilgili işlemlerin devam ettiği ve yıl sonuna kadar bitirilmesine çalışılacağı kaydedildi.

Bakanlığın konuyla ilgili açıklaması şöyle:
"1 Temmuz 2013 tarihi itibariyle, Bireysel Emeklilik Sistemi'nden ayrılanlara yapılan stopaj iadeleriyle ilgili 369 bin 300 başvuru alınmıştır. Yapılan başvurulardan 37.583'ünün iade işlemi gerçekleştirilmiş olup karşılığında 35.063.640 TL hak sahiplerine ödenmiştir. Stopaj iadelerinin yapılması sürecinde Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Başkanlığı'nın gerek rutin işlerinin devam ediyor olması gerekse de kamu kurumlarının ve hak sahiplerinin bilgi talepleri iade sürecini yavaşlatan sebeplerdendir. Halihazırda işlemleri devam eden 331 bin 717 başvuru bulunmaktadır. Kalan başvuruları daha hızlı bir şekilde sonuçlandırmak için günlük 1.500 olan işlem sayısı ilave personelle 3.000'e çıkarılacaktır ve 29 Ağustos'a kadar yapılan başvurular ile birlikte tüm iade işlemlerinin yıl sonuna kadar bitirilmesi hedeflenmektedir."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.