Bireysel Emeklilikte Devlet Katkısı

Vakıf Emeklilik Genel Müdürü ve Emeklilik Gözetim Merkezi (EGM) Başkanı Mehmet Bostan, bireysel emeklilik sisteminde devlet katkısının ödenmeye başladığını açıkladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Mayıs 2013 12:51
Bireysel Emeklilikte Devlet Katkısı

Mehmet Bostan; Hazine, Sermaye Piyasası Kurulu, EGM ve emeklilik şirketlerinin koordineli çalışmasıyla ödemelere başlandığını belirterek, “Bireysel emeklilik sisteminde Ocak 2013 itibariyle geçerli olan yüzde 25 devlet katkısı uygulamasında paralar katılımcı hesaplarında artık görüntülenebiliyor. Ocak ayı için yatırılması planlanan yüzde 25’lik devlet katkıları 30 Nisan 2013 tarihi itibariyle, şubat ve mart ayı ödemeleri ise 2 Mayıs 2013 tarihi itibariyle hesaplara işlendi” dedi.

Mehmet Bostan, devlet katkısının katılımcı hesaplarına aktarılmasının bireysel emeklilik sistemini daha da cazip hale getirdiğini vurgulayarak, şunları söyledi: “Ocak 2013 itibariyle sistemde uygulamaya geçen yeni düzenlemeler ve özellikle devlet katkısının etkisiyle sisteme yılbaşından itibaren 380 bin yeni katılımcı dâhil oldu. 19 Nisan 2013 EGM verilerine göre 3 milyon 499 bin katılımcıya ve 22,4 milyar TL’lik fon büyüklüğüne ulaşıldı.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.