Birleşmiş Milletler Gibi Sınıf

Birleşmiş Milletler Gibi Sınıf

Yayınlanma:
Birleşmiş Milletler Gibi Sınıf

Başta iç savaşın yaşandığı Suriye olmak üzere Afganistan, Pakistan, Somali, Irak, İran, Filistin ve Azerbaycan’dan gelen mülteciler Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kurslarda Türkçe öğreniyor.

Suriye’deki iç savaş nedeniyle Isparta’daki mülteci sayısı son yıllarda iyice arttı. Geçen yıl 4 bin 859 olan mülteci sayısı bu yıl 5 bin 634’e yükseldi. Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile, Türkiye’de oturma izni veya çalışma izni alan toplam 816 bin 410 yabancı uyruklu bulunduğu ortaya çıktı.

HALK EĞİTİM MERKEZİ,  SURİYELİLERE 

TÜRKÇE ÖĞRETİYOR 

Savaş mağdurlarını kendi vatandaşlarından ayırt etmeyen Türkiye Cumhuriyeti, kamplarda barınan sığınmacıların yanı sıra, 81 vilayete dağılarak hayatlarını o şehirlerde sürdüren Suriyelilere Halk Eğitim Merkezleri aracılığı ile meslek kursları, spor ve Türkçe okuma - yazma eğitimi gibi imkanlar sunuyor. Açılan Türkçe kursu da Suriyeli sığınmacıların en çok ilgi gösterdiği etkinliklerin başında geliyor. Bu doğrultuda Isparta Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından ‘Yaz Kursları’ kapsamında Türkçe Okuma – Yazma Kursu açıldı. 

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER GİBİ SINIF

Halk Eğitim Merkezi tarafından yabancılara, diğer bir deyişle mültecilere yönelik olarak düzenlenen Türkçe kurslarına başta Suriyeliler olmak üzere, Afganistan, Pakistan, Somali, Irak, İran, Filistin ve Azerbaycanlı olmak üzere 8 ayrı ülkeden kursiyer katılıyor. 

İLETİŞİMDEKİ SORUNU GİDERDİKLERİ 

GİBİ, DERTLERİNİ ANLATABİLİYORLAR 

Dost ülke olan Türkiye’nin dilini öğrenmek için büyük çaba gösteren mülteciler, Halk Eğitim Merkezinin açtığı kursta Türkçe öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor. Türkçe sayesinde kendilerini rahatça ifade edebilen sığınmacılar, yaşadıkları acıları Türk halkıyla paylaşma imkanı buluyor ve aradaki dostluğu daha da geliştiriyor. Toplamda 5 bin 634 mülteciye ev sahipliği yapan Isparta’daki sığınmacıların önemli bölümü Türkçe konuşabiliyor. Konuşamayanlar ise Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan Türkçe Okuma – Yazma Kursunda öğrendikleri Türkçe sayesinde yaşadıkları kente aidiyet duygusuyla bağlanıyor. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.