Birlik Barış Kardeşlik

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları akşam saatlerinde de devam etti. Yağmura inat binlerce Ispartalı Cumhuriyet için yürüdü...

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Ekim 2014 20:48
Birlik Barış Kardeşlik

Cumhuriyet'in 91'nci yıl coşkusu Isparta'da gün boyu devam etti.

Sabah düzenlenen resmi kutlama programına yoğun ilgi gösteren Ispartalılar akşam saatlerinde de Fener Alayı ve Özgürlük Yürüşü'ne katıldı. Binlerce Ispartalı yağmur altında Cumhuriyet için yürüdü.

Sosyal medya üzerinden duyurusu yapılan programda hiç bir siyasi parti, dernek, sendika yada kitle örgütünün flama ve bayrağı taşımadı.

Türk Bayrakları ve Atatürk posterlerinin yer alığı yürüyüşte fenerler Cumhuriyet için yandı.

Isparta Belediyesi önünde toplanan kalabalık grup Mimar Sinan Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanı'na ulaştı. Grup Cumhuriyet meydanına vardığında ise sayıları çoktan binlere ulaşmıştı.

Yürüyüşte Ermenek'teki maden faciası da unutulmadı. Yürüyüşe katılanlar madenci baretleri ile alana geldi.

Terörle mücadeleye verilen şehitler de yürüyüşün bir diğer ana unsuru oldu. Yürüyüş boyunca sık sık "Şehitler ölmez vatan bölünmez, Atatürk Gençliği Görev Başında, Mustafa Kemal'in Askerleriyiz, Bağımsızlık Bayrağı Daha Daha Yukarı ve Birlik Barış Kardeşlik" sloganları atıldı.

Yürüyüşe çeşitli siyasi partilerin İl Başkanları, sendika ve kitle örgütü temsilcilerinin yanı sıra Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) öğrenci kulüpleri ve Isparta Chopper Motor Grubu da katıldı.










 

























Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum