Bisiklet Yolları Kapış Kapış

Bisiklet Yolları Kapış Kapış

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Temmuz 2018 11:07
Bisiklet Yolları Kapış Kapış

Belediye Başkanı tarafından Bisiklet Yollarının iptal edilmesinin ardından, söz konusu yollar anında otoparka döndü. Başta Cumhuriyet ve Mimar Sinan Caddeleri olmak üzere bisiklet yollarının yerlerinde araçlar park etmiş durumda. 

Isparta Belediyesi, iki yıl önce yaptığı kent merkezindeki bisiklet yollarının iptaline karar verdi.

Isparta'da şehir merkezinde yer alan Mimar Sinan, Cumhuriyet, 113 Cadde ve Süleyman Demirel Bulvarı'ndaki bisiklet yollarının trafiği aksattığı gerekçesiyle iptaline karar verildi. Özellikle elektrikli bisikletlerin sık sık yayalara çarptığını belirten vatandaşlar bisiklet yollarının iptalini istedi. Bunun üzerine anket yapan Isparta Belediyesi, yolların kaldırılmasına karar verdi. Karar doğrultusunda belediye ekipleri ilk olarak İstanbul Caddesi'ndeki bisiklet yolunu kaldırdı. İstanbul Caddesi'ndeki çalışmalar tamamlandıktan sonra Mimar Sinan ve Cumhuriyet caddelerindeki bisiklet yolları kaldırıldı.

BAŞKAN GÜNAYDIN HALKIN TALEBİNE OLUMLU CEVAP VERDİ 

Bilindiği gibi; Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın bisiklet yollarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Isparta'da ortak aklı her zaman önemsediklerini belirterek, çatışmayla değil uzlaşarak icraat yapmak istediklerini söylemiş ve bu doğrultuda bisiklet yollarıyla ilgili yaptıkları anket çalışmalarını dikkate aldıklarını vurgulayarak; “Belediye başkanlığım dönemim süresi içerisinde her zaman ‘halkım ne isterse onu yaparım’ dedim ve demeye de devam edeceğim. Bugünde halkımız bisiklet yollarının kaldırılmasını istiyor. Biz de halkımızın bu talebine cevap veriyoruz ve bisiklet yollarını kaldırıyoruz” açıklamasında bulunmuştu. 

BİSİKLET YOLLARI KALKTI İKİLİ – ÜÇLÜ PARKLAR BAŞLADI…

Söz konusu bisiklet yolları nedeniyle şehrin en işlek caddelerindeki ‘park yapılamama’ uygulaması, diğer bir deyişle ‘park yasağı’ da sona ermiş oldu. Zira, Bisiklet yolları kaldırılır kaldırılmaz, hemen yerlerine araçlar park edilmeye başlandı. Öyle ki, bu park şehir merkezindeki Mimar Sinan, Cumhuriyet ve 113. Caddelerde ikili hatta üçlü park durumlarına döndü. Bu da trafik akışını olumsuz yönde etkiliyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum