Bisikletiyle Türkiye’yi Geziyor

Ispartalı 70 yaşındaki Şaban Çancı, ilerlemiş yaşına rağmen bisikletiyle Türkiye'yi il il geziyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Temmuz 2014 13:25
Bisikletiyle Türkiye’yi Geziyor

Dünyanın çeşitli ülkeleriyle birlikte Türkiye'nin birçok bölgesini gezen Şaban Çancı, Antalya'dan çıktığı Türkiye turunda Bayburt, Rize, Sinop, Kayseri, Konya, Burdur ve Denizli'ye uğradı. Denizliye 20 yıl önce geldiğini belirten Şaban Çancı, "Denizli çok değişmiş güzel şehir olmuş. Yıllar önce Pamukkale'ye giderken buradan geçmiştim. Çok değişmiş" dedi.

Türkiye'yi bisikletiyle gezmeye karar veren doğa tutkunu Şaban Çancı, dünyanın en güzel ülkesinin Türkiye olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu: "Dünyanın 6 ülkesini gezdim. 12 yıldır vatanım Türkiye'yi bisikletle geziyorum. Ömrümü dünyanın en güzel ve en misafirperver insanlarının bulunduğu ülkemizi gezerek tamamlamak istiyorum. Tarihi eserleri, camileri, türbeleri ziyaret ediyorum. Tarihi camilerde namaz kılıp ülkemize ve bana bu yolculuğum esnasında hizmet verenlere dua ediyorum. Yolda yemek ihtiyacımı kapısını çaldığım herkes gösteriyor. Yemek veriyorlar harçlık veriyorlar bende onlara dua ediyorum."

Kış aylarında Antalya'da annesinde kalan evinde yorgancılık ve koltuk döşemeciliği yaptığını, yaz aylarında bisikletiyle Türkiye'yi gezdiğini belirten Şaban Çancı, gezisi sırasında konaklamak için otelleri tercih etmediğini ve bisikletiyle günlük en az 100 kilometre mesafe yol gittiğini söyledi.Antalya'dan bisikletiyle çıktığı Türkiye turunda Denizli'de 1 gün konaklayan doğa ve macera tutkunu Şaban Çancı, yeni maceralara pedal çevirerek Türkiye gezisine devam etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum