Biyokütle Santrali Yapılacak

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın takibindeki 90 milyon Avro'luk biyokütle enerji santrali yatırımında EPDK engeli ortadan kaldırıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Şubat 2012 11:17
Biyokütle Santrali Yapılacak
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın takibindeki 90 milyon Avro'luk biyokütle enerji santrali yatırımında EPDK engeli ortadan kaldırıldı.

EPDK'nın biyokütle enerji santralini yenilenebilir enerji kaynağı görmediği için tehlikeye giren 90 milyon Avro'luk yatırım, hem bürokrasi hem de siyasetin devreye girmesiyle kurtarıldı.

BAKA'nın EPDK nezdinden takip ettiği statü düzenlemesinde AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkan Vekili sıfatını çok iyi kullandı. Milletvekili Bilgiç, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın 2012 yılı bütçesinin komisyonda görüşülmesi sırasında Isparta’daki biyokütle yatırımı sorununu hem Enerji Bakanı Taner Yıldız hem de EPDK Başkanı'na iletti. Bilgiç'in biyokütle enerji yatırımlarının yenilenebilir enerji kaynakları kapsamında değerlendirilmesi isteği, kısa zamanda yerine getirildi. EPDK, orman atıklarından enerji üreten sistem olan biyokütle santralini 'termik enerji santrali' statüsünden çıkarıp yenilenebilir enerji kaynağı statüsüne dahil etti. Bu düzenleme ile yatırımcı firmanın da talebi yerine getirilmiş oldu.

ORMAN KÖYLÜSÜNE GELİR KAPISI AÇILIYOR
Dereboğazı Yolu üzerinde 250 dekarlık Hazine arazisini tahsis alan Eser Enerji'nin 50 megavat gücündeki santral yatırımına 2013 yılında başlayacağı Öğrenildi. 90 milyon Avro'ya mal olacak santralde günlük 500 ton orman atığı enerji hammaddesi olarak kullanılacak. Yıllık 190 bin ton orman atığını değerlendirecek olan Eser Enerji, bu atıkların toplanması ve tesise getirilmesi sürecinde en az 1200 orman köylüsüne gelir kapısı olacak. Santral için gerekli olan orman atıklarının Isparta, Burdur ve Antalya ormanlarından karşılanacağı bildirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.