Biz Değişmeyiz…

Vergi Dairesinde ‘son gün’ yoğunluğu:

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Ağustos 2018 11:14
Biz Değişmeyiz…

Türk milletinin hiç değişmeyen ‘son güne bırakma’ alışkanlığı dün kendini bir kez daha gösterdi. Yapılandırma kanunundan yararlanmak isteyenler başvuru süresinin son gününde Maliye’de hücum edince büyük bir yoğunluk yaşandı. 

Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren vergi ve diğer bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına İlişkin 7143 sayılı kanun kapsamında vatandaşlar 31 Mart öncesine ait vergi borçlarını yapılandırma imkanına kavuştu. Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında, Isparta Defterdarlığındaki Davraz ve Kaymakkapı Vergi Dairesinde uzun kuyruklar oluşuyor. Vergi borçlarından, trafik ve birçok kalemdeki borçlara kadar geniş bir kapsamı bulunan kanundan yararlanmak isteyenler için son başvuru tarihi dün gece sat 23.59 itibariyle sona erdi. 

VERGİ DAİRESİNDE BÜYÜK YOĞUNLUK YAŞANDI 

Gerek yapılandırmadan yararlanmak isteyenlerin gelmesi gerekse Gelir Vergisi ve Motorlu Taşıtlar Vergisinin ödeme süresinin son gün olması dolayısıyla Vergi Dairesinde vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

SABAHIN ERKEN SAATLERİNDE VERGİ DAİRESİNE GELDİLER 

Kamuya ait olan borçların yapılandırılmasına yönelik başvuru süresinin dün sona ermesi nedeniyle vergi dairelerinde büyük yoğunluk yaşandı. 7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun'dan yararlanmak isteyen vatandaşlar, dün sabahın erken saatlerinden itibaren vergi dairelerine akın etti. Saatler öncesinden vergi dairelerine gelip sıra numarası alan çok sayıda vatandaş, uzun kuyruklar oluşturdu. Bazı vatandaşlar söz konusu yapılandırma kanunundan dolayı memnuniyetini ifade ederken, bazıları da yapılandırma süresinin uzatılması gerektiğini söyledi.

VERGİ DAİRELERİ, DÜN GECE 23.59’A KADAR MESAİ YAPTI

7143 sayılı kanuna ilişkin başvuruların alınması, diğer taksit ödemeleri sırasında vergi dairelerinde meydana gelmesi muhtemel sıkışıklığın önlenmesi ve mükelleflere kolaylık sağlanması amacıyla Bakanlık emriyle dün gece saat 23.59'a kadar çalışarak mesai yaptı. 

MTV ÖDEMELEİNİN DE SON GÜNÜYDÜ 

Yapılandırmanın yanı sıra dün ayrıca 7020 sayılı kanun kapsamında yapılandırılan borçların ilk taksit ödemesinin ve Gelir Vergisi ve Motorlu Taşıtlar Vergisinin ödeme süresinin de son günüydü. Vergi Dairelerindeki yoğunluk, bu nedenle ikiye katlandı. 

İSTEYEN İNTERNET ÜZERİNDE ÖDEMESİNİ YAPTI 

Yapılandırma başvurusunda bulunan vatandaşlar Vergi Dairesinin ilgili servislerinin önünde, MTV ödemek isteyen vatandaşlar ise vezne önünde uzun kuyruklar oluşturdu.  

Vergi Dairesine kadar gitmek istemeyen mükellefler ise söz konusu taksit ödemelerini Gelir İdaresi Başkanlığının internet sayfası aracılığıyla kredi kartı ve banka kartı ile saat 23.59’a kadar yapabilme imkanı buldular.  

“BİZ DEĞİŞMEYİZ…” 

Vergi Dairesindeki ‘Son gün’ yoğunluğunu değerlendiren yetkililer, bunun Türk milletinin bir alışkanlığı olduğunu belirterek; “Bilindiği gibi biz Türk milleti olarak bir şeyi önceden ödeme gibi bir alışkanlığımız yoktur. Her zaman son güne bırakırız. Bugün burada bunun en bariz örneği yaşanmaktadır. Çünkü, vatandaşlarımız yapılandırma olayı üç ay öncesinden belli olmasına ve kamuoyuna duyrulmasına rağmen son gün olan 31 Temmuz’u beklediler ve son gün gelip başvurularını yapmanın çabasını veriyorlar” dediler. 

 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.