Biz Isparta’yız Birlikte Başarabiliriz

AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı Av. Tahir Alan, halkın istek ve beklentilerinin karşılığını verecek bir yönetim yapısını kurmak için göreve talip olduğunu söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Kasım 2013 09:48
Biz Isparta’yız Birlikte Başarabiliriz

AK Parti'den Isparta Belediye Başkanlığı'na soyunan Yedek MKYK Üyesi Av. Tahir Alan, neden aday olduğunu ve şehrin ihtiyaçlarını anlattı. Çok konuşulan ve spüküle edilen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, eski DP Genel Başkanı Süleyman Soylu ile olan siyaset arkadaşlığına da değinen Av. Alan, "AK Parti'de aday olma kı

AK PARTİ İLE YENİ BİR TÜRKİYE VİZYONU
AK Parti'nin kitle partisi olduğuna ve Türkiye'nin her yerinde temsil edildiğine dikkat çeken Tahir Alan, şöyle konuştu:

Türkiye çok partili sisteme geçişi Demokrat Parti ile başladı. Adnan Menderes, Fuar Köprülü, Celal Bayar ile başlayan bir süreç. 1950'den itibaren Demokrat Parti iktidara geldi. Türkiye'nin fikri, ekonomik ve siyasi gelişimine katkıları oldu. Bugün AK Parti'yi sadece belli görüşün temsil eden insanların olduğu bir parti olarak değerlendiremeyiz. Yüzde 50 oy alıyorsanız, her 2 kişiden biri oy veriyorsa her türlü fikrin AK Parti içerisinde hayat bulduğunu görürsünüz. AK Parti bir kitle partisi. Herkesin kendisini bulduğu ve destek olduğu, Türkiye'nin her yerinde var olan ve her yerine hizmet götüren insan odaklı bir parti. AK Parti'nin Türkiye bakışına inandığımız için buradayız. Yep yeni bir dünya var, yep yeni bir Türkiye var. Siyasi, ekonomik gelişmelerle bunların hepsini biraraya koyacak yeni bir Türkiye vizyonu var. Lider ülkü Türkiye hedefi var. 2023 Türkiye hedefi, lider ülkü Türkiye' hedefidir. Böyle bir hedefi var. Türkiye bu mücadeleyi yapıyor. Bunu AK Parti ile birlikte yapıyor. Türkiye'nin önümüzdeki süreçte çok önemli fırsatları var. Bunları ıskalamamak, ötelememek lazım. Şu an sayın Başbakanımızın yaptığı Türkiye'yi lider ülke konumuna sokmaktadır.

KALKINMANIN TEMELİ YEREL YÖNETİMLERDİR
Önümüzdeki Dünyadaki siyasi ve ekonomik gelişmeleri fırsata dönüştürebilecek coğrafi konumu, genç ve dinamik nüfusu, siyasi duruşu ve ekonomik ve sosyal gelişimi ile yeni bir Türkiye vizyonu var. Bizim mücadelemiz güçlü, sözü dinlenir kalkınmış bir Türkiye'yi yaratma mücadelesidir.

Cumhuriyetimizin 100. yılı için partimizce konulan lider ülke Türkiye hedefi için en belirleyici unsur kalkınmadır. Kalkınmanın temeli de yerel yönetimden başlar. Halkın memnun olduğu üreten yerel yönetimler kalkınmışlığın da temelini oluşturur. Muhakkakki bulunduğumuz topluma, insanlara fayda sağlayabilmenin hizmet edebilmenin bir çok yolu vardır. Siyaset ve siyasi mekanizmalar da demokratik toplumlarda millete hizmet etmenin bir yoludur. Uzun yıllardır Isparta siyasetinin ve genel siyasetin içinde bulunduk. Fikre ve gayrete saygı duyan, istişare ve ortak akla önem verenlerdeniz. Siyaset bir sorumluluk alanı. Şehrin beklentilerini karşılayacak, ihtiyaç ve sorunları çözecek, değerlerini koruyacak ve geliştirecek, yaşam kalitesini yükseltecek insan odaklı projeleri ortak akıl ve bilgi ile buluşturarak sağlamak bunu sağlarken kamusal kaynakları doğru ve yerinde kullanmanın önemine inananlardanız. Ispartamızı örnek alınan örnek gösterilen bir şehir hedefimiz var. Bu enerji ve hizmet etme arzusu ile bir iradeyi ortaya koyuyor ve sorumluluğa talip oluyoruz.

MESELE ORTAK AKLI ORTAYA KOYMAKTIR
Isparta halkının genel kanaati belli. Isparta halkı kendisine hizmet edebilecek, yeni ufuklar açabilecek, kendisini mutlu edebilecek yep yeni bir bakış açısı arıyor. Biz Isparta'da uzun süredir bu gözlemleri yapıyorum. Çözümlerin ne olduğunu, ne olabileceğini istişare ediyoruz. Mesele ortak aklı ortaya koymaktır. Isparta halkı akıllıdır. Birlik ve beraberliği sağlamak gerekir. Çok önemli mesafeler katedilir. Yapılması gereken işlerde, her türlü icraatınızda birlikte hareket ederek, şehrin tamamını sürecin içerisine dahil ederek, ihtiyacı belirleyerek, kamusal kaynakları yerinde kullanarak başarabilirsiniz. Isparta hakettiği yere ancak ortak akılla, istişare ederek ve sürece şehri dahil ederek gelir. Isparta'daki sıkıntıyı bir daha özetleyelim. Isparta'da ben demenin bir anlamı yok. Biz Ispartayız, birlikte başarabiliriz. İhtiyaçlar bellidir, yapılması gerekenler bellidir. Yapılması gerekenler için bilenleri biraraya getirirsiniz ve başarabilirsiniz. Isparta Belediyesi'nin bu anlamda doğru yönetildiğine inananlardan değilim. Ortak akıl ve istişare oluşturulamıyor.

AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİ SOSYAL BELEDİYECİLİKTİR
AK Parti, sadece Belediyeciliği rutin hizmetler üzerinden giden belediyecilik olarak görmüyor. Bunun sosyal yönlerini görüyor, özürlülür, yaşlılar için politikalar üretiyor. Kentim yaşam kalitesini artırmak için projeler üretiyor. Bunun örnekleri mevcut. AK Parti belediyeceliği rutin belediyecilik anlamında yapmıyor. Gelişmiş bir toplum, güçlü bir toplum ve güçlü bir devlet idealiniz varsa en alt birimden en üst birime kadar faydalı politikaları hep birlikte uygulayacağınız bir program yaparsınız. AK Parti bu yönüyle başarılı bir belediyecilik anlayışını ortaya koymuştur.

30 MART'TAN BİR ENDİŞEM YOK
Ben burada bir AK Parti belediyesinin hayata geçeceğine inananlardınım. Projelerinizi anlatırsınız, Isparta için getirmeyi düşündüğünüz yenilikleri anlatırsınız, şehirle yönetim tarzını biraraya getirerez yaparsınız. Karar alma mekanizmasına şehri dahil edersiniz. Ve şehir halkı tarafından denetlenebilir bir yapıyı ortaya koyabilirseniz, sizler de halkın içinden çıkan bir yapı olduğunuzu gösterirseniz bir mesele olmadığını düşünüyorum. Ben 30 Mart 2014'de yapılacak seçimlerde AK Parti Belediyesi geleceğini düşünüyorum. Seçmene kendimizi anlatmalıyız, ne yapmamız gerektiğini anlatmalıyız. Isparta'nın gelecek vizyonunu ortaya koymalıyız. Ve kendimizi milletimizin gönlünde yer eder pozisyona getirmeliyiz."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum