Bizden Alınanları Geri Verin

Bizden Alınanları Geri Verin

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Ağustos 2019 15:57
Bizden Alınanları Geri Verin

2014 yılında Yalvaç’ın nüfusu iki binin altına düşen 12 kasabasından biri olan ve belediye teşkilatı kapatılarak köye dönüştürülen Kozluçay’ın genç muhtarı Mevlüt Öz, özellikle iş makineleri ve itfaiye aracına ihtiyaçları olduğunu belirterek “Bizden alınanları geri verin” dedi.

Belediye teşkilatı kapatılan diğer köylerin araç ve iş makinelerinin ait olduğu yerlerde hizmet verdiğini belirten Kozluçay Köyü Muhtarı Mevlüt Öz, “Kozluçay Belediyesi’ne ait kepçe, itfaiye aracı, damperli kamyon, makam aracı ve diğer iş makinelerinin ait olduğu yere yani köyümüze geri verilmesini sayın yetkililerimizden talep ediyoruz. Çünkü bizim bunlara her an ihtiyacımız var. Her gün köyümüzün birçok yerinde su ve kanalizasyon patlağı oluyor. Buralara bir an önce ulaşmak, vatandaşımızın sorununu, sıkıntısını anında giderebilmemiz için bize yani Kozluçay’a ait olan bu iş makineleri ve diğer araçların elimizin altında olması lazım. Yoksa köylümüzün sorununu kısa zamanda gidermemiz mümkün olamıyor. Burada şunu da belirtmek istiyorum, diğer köylerin araçları yerinde dururken, vatandaş ihtiyaç duyduğunda kolayca hizmet alabiliyorken Kozluçaylı’nın suçu ne? Bu durum ayrımcılık değil midir? Biz Kozluçay olarak neden diğer köylerle birlikte araç parkına sahip olamıyoruz. Yetkililerden köyüm adına ricamız şudur ki, bizden alınanları bize geri verin” dedi.

KÖYLER ARASINDA AYRIM YAPILMAMALI
Köylerinde çok sık olarak su ve kanalizasyon patlağı yaşandığını belirten Muhtar Öz, “Bir ayda yirmi – otuz patlak vakası oluyor. Herhangi bir gelirimiz yok, aracımız, iş makinemiz yok, bütçemiz yok, sürekli borçlanıyoruz, işlerimiz aksıyor. Böyle daha ne kadar dayanırız bilemiyorum. Hiç olmazsa bizden alınanları bize geri verin ki giderlerimizi azaltalım. Ayrıca diğer köylere bizden daha fazla işçi verilmiş, bizim bir tane işçimiz var. O da koca köyün hizmetine nasıl yetsin ki. Ben de, aza arkadaşlarım da zaman zaman işçi gibi çalışıp ona yardım ediyoruz. Çalışmaktan şikayetçi değiliz ancak bir köyler arasında ayrım yapılmaması gerek. Köy olarak işçi konusunda da bir adaletsizlik olduğunu düşünüyoruz. Mağduriyetlerimizin giderilmesi için Sayın Valimizden, Sayın İl Özel İdaresi yetkililerinden, Sayın Kaymakamımızdan, İl Genel Meclisi üyelerimizden hakkımız olanı istiyor yardım talep ediyoruz” dedi.

OKUL İÇİN TEŞEKKÜR…
Tüm bu olumsuzluklara karşın sevindirici bir gelişme yaşandığını belirten Muhtar Öz, uzun zamandır yapılması düşünülen ancak birkaç hafta önce yapımına başlanan okul inşaatının hızla ilerlediğini ve bu yılın sonuna kadar tamamlanması için yoğun gayret gösterildiğini ifade etti ve bu konuda emeği geçen herkese teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.