Bizi Çekemiyorlar!

Eğirdir'e Eşit Davranılmıyor...

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Eylül 2015 13:14
Bizi Çekemiyorlar!

Isparta’nın doğal güzelliklerinden biri olan ve her geçen turizm potansiyelini artıran Eğirdir’de işler yolunda gidiyor. Ancak Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl bazı hususlarda oldukça sinirli. Isparta’nın elinde Eğirdir gölü gibi bir maden olduğunu ve bunu işleyemediğini savunan Şengöl, ayrıca Isparta’ya haksızlık edildiğini ileri sürdü. Eğirdir’in tam anlamıyla kullanılamamasına bizim büyüklerimizin de vesile olduğunu iddia eden Şengöl, şunları söyledi;

BOĞAZLARINI SIKALIM DİYORLAR
‘’Bizim büyüklerimiz Eğirdir gölünü acayip korumuşlar. Devletin yasağı olmadan korumuşlar. Etrafımızdaki bakanlar da bunlar bu kadar güzel yerde oturuyorlar bu reva değil, bunlara yasak üstüne yasak koyalım, boğazlarını sıkalım diyorlar. Başka ne olabilir kardeşim? Allah’ın çalısı. Antalya’nın kenarında benim kalınlığımda çamlar kesilip otel yapılmadı mı?

GÖLÜ ÇALI KORUYACAKSA HER YERE ÇALI DİKELİM
Gölü çalı koruyacaksa her tarafa çalı dikelim. Bir sinevizyon gösteriminde altta bir yazı gördüm. ‘Bir yerde kuş çoksa orada çevre problemi yok demektir’ yazıyordu. Bu laf doğru mu diye sordum. Hepsi doğru dediler. O zaman ben gidiyorum dedim. Nereye gidiyorsun dediler. Eğirdir gölünde eskisinin 100 katı kuş var. Bu lafınız doğruysa Eğirdir Gölü’nün bir problemi yok benim de burada olmamın bir anlamı yok dedim. Kem küm ettiler.

ISPARTA’YA EŞİT DAVRANILMIYOR
O nedenle bilinçaltında bir çekememezlik var olarak algılıyorum. Birkaç olayı iyi biliyoruz. O olayları yapanlar da çevre yerlerden. Ege’ye gidelim. Bütün dağlar site olmuş. Turizm ekonomik hareketlilik ona itirazımız yok. Ama her yere eşit davranılması lazım.’’

HAZİRAN’DAN SONRA TURİZM GİRDİSİ ARTACAK
Öte yandan turist sayısında da gözle görülür hatta daha fazla artış yaşandığını da belirten Şengöl, ‘’Esnaf hayatından memnun. Rüya Park’ı bu sene bitiremedik. Seneye orası da büyük etkinlik sağlayacak. Eğirdir’in Haziran’dan sonra turizm girdileri artacak. Yerli turist yabancıdan daha çok para harcıyor. Yerli yabancı ayrımı görmüyorum. Bizim her şey dahil sistemimiz yok. O nedenle her gelenden memnunuz. Sıkıntımız şu. Artan talep doğrultusunda Eğirdir bu kadar deme değil. Eğirdir çok güzel coğrafya fakat 920 metre rakımda olunca serin. Bizim kullandığımız şeyler Allah’ın verdiğini kullanmak. Olmadı. Nisan’da Eğirdir’de suya girmek mümkün. Bu kadar güzel güneş var. Açık havuz yapılabilir. Nisan’da suya girmek için yaparsın havuzunu etrafını kapatırsın. Belli bir ilaveyle birçok yeniliği de getirmek mümkün. Eksikliklerimizi biliyoruz. Ama bunlar kısa sürede olmuyor’’ diye konuştu.

ESNAFIMIZI KORUYORUZ
Diğer taraftan Eğirdir’i kendileri kolladığı kadar esnafın da kollaması gerektiğini ifade eden Şengöl, ‘’Nasıl? Çöpünü atmasın, zamanında işyerini açsın, fiyatını yüksek tutmasın, dürüst davransın. 7-8 yıl önce okul açılacağı zaman sürekli telefon yağardı. Bize yurt bulur musun denilirdi. Eskiden adam parasını sormadan yok diyordu. Şimdi Eğirdir apart şehri oldu. Bir çocuğumuz açıkta değil. Bizim gösterdiğimiz kadar karşıdan da bekliyoruz. Sigara içiyorsun izmaritini sokağa atma, saatinde işyerini aç, Isparta’da 5 liraysa 5 lira deme, 4,99 TL de. Eğirdir’de esnafla iletişimimiz iyi. Ben Esnaf Odası başkanlığı yaptım. Onların sıkıntılarını biliyoruz. Onların sıkıntılarını gidermek için yaptığımız aktivitelerden onlar da nasibini alıyor. Esnaf arkadaşları koruduğumuz kanaatindeyiz. 20 Nisan’dan beri otellerde boş yer yok’’ şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum