Bizim İşimiz Halkın Hizmetkârlığını Yapmak

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, S.S Isparta Gül Küçük Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Ekim 2013 11:16
Bizim İşimiz Halkın Hizmetkârlığını Yapmak

Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, sitenin sorunlarını dinledi, çözüm önerilerini sundu.

Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı, bazı projelerinin bulunduğunu dile getirerek, bazı dükkânların su baskınına maruz kaldığını, site girişinde bir park alanın bulunduğunu ve bunu kullanmak istediklerini söyledi. Boyacı ayrıca, ITSO’nun girişimleriyle TOBB tarafından yapılacak olan 300 kişilik teknik lise için, kendilerinin 3 bin, belediyenin de 7 bin metrekarelik alanının bulunduğunu bunun okul alanına çevrilmesi talebini iletti.

Sitelerine su faturası ödeme noktası da isteyen Boyacı, siteye ulaşımın sağlandığı yeni bir yol için de düzenleme talebinde bulundu.

S.S Isparta Gül Küçük Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Mehmet Boyacı, “Sayın Belediye Başkanımıza bizi ziyaret ettiği, bizim sıkıntılarımızı dinlediği için çok teşekkür ediyoruz. Belediyeden her hizmeti alıyoruz. Bütün hizmetleri bundan sonrada yapacağına söz veriyor. Buradan şunu söylemek istiyorum, meyve veren ağaç taşlanmasın. Burada Recep Bey Karayollarının üst geçidi, Belediye Başkanımız ‘karayolları yapsın, geri kalanını da ben yaparım’ diyor. Hükümetten olsun, milletvekillerinden olsun bu hizmeti bekliyoruz. Yani günübirlik olmasın, sözde kalmasın.
Cumartesi günü Sayın Recep Bey buraya geldi, ‘ben burayı karayollarına yaptırırım’ dedi.

Belediye Başkanımız da ‘onlar yapsın bende burayı yaparım’ diyor. Bu hususta hükümetimizden olsun, milletvekillerimizden olsun hizmet bekliyoruz. Sayın Belediye Başkanımızın hizmetlerinden de çok memnunuz” dedi.

Eğitime her konuda ve her zaman sıcak baktıklarını söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, okul binası ile ilgili yer konusunun çözümü için anında İmar Müdürlüğü yetkililerine talimat verdi. TOBB tarafından yapılacak olan bina için belediye ve site yönetimine ait toplam 10 bin metrekarelik alanın eğitim alanı olarak ilan edilmesi için gerekli çalışmaların yapılacağını, site içerisindeki ters meyilden ve kod hatalarından kaynaklanan su baskınlarının önlenmesi için geniş bir çalışma başlatılacağını söyledi. Yine su faturalarının ödenmesi için istenen ödeme noktası ile ilgili olarak da gerekli çalışmanın yapılacağını aktaran Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, şöyle konuştu:

“Uzun süredir site yönetimini ve esnafları ziyaret etme düşüncem bulunuyordu, ancak bugüne nasip oldu. Arkadaşlarımızın çeşitli sıkıntıları ve talepleri var. Bizim işimiz ne, vatandaşın hizmetçiliğini yapmak. Belediye başkanının asli görevi bu. Makul ve yapılabilecek istekleri var. 2 cadde de ters meyilden dolayı esnaflarımızın sıkıntısı var. Bu sorunlarla birlikte tüm sitenin geri kalan sıkıntılarının giderilmesi için çalışmalarımızı başlatacağız.

Bu arada karşı taraftan ikinci bir yol istekleri de var. Tabi bu konuyu Sayın Milletvekiline de söylemişler. ‘Biz karayolları olarak burayı yaptırırız’ demiş. Mehmet Bey az önce ‘belediye o yolu yaptırırsa, o da yaptırır’ dedi. O cümleyi daha da ileriye götürmek istiyorum. Karayolları o yolu yapsın yapmasın, ben o bölgeyi yapacağım.

Bayram arkası o yolu da yapmayı planlıyoruz. Yani karayolları yapsın yapmasın, Recep Bey sözünü yerine getirsin getirmesin ben o yolu yapıyorum. Ondan sonraki iş kendisine düşer. Esnafımızın her istediğini yapmak zorundayız. Çünkü biz buraya Isparta’ya hizmet için geldik ve halkımız ne isterse onu yapmak mecburiyetinde olduğumuzu belediye ve siyasiler bunu bilmeli, o doğrultuda hareket etmeli. O yolu yapacağız arkadaşlar, Recep Beyi beklemek yok, siz gerekirse daha sonra ona görevini hatırlatırsınız.

Okul arazisi için imar çalışmasını başlattık. Belediyemizin bu alanda 7 bin metrekarelik bir yeşil alanı bulunuyor. 3 bin metrekare de bu kooperatifimizin yeri mevcut. 10 bin metrekarelik alan üzerine güzel, ihtişamlı bir okul yapma imkânı ortaya çıkıyor. 10 dönüm içerisine bir sanat okulu yapmak mümkündür. Bu imkânı sağlamak için İmar Müdürlüğü’müze talimat verdim ve konunun meclise taşınmasını istedim. Önce okul arazisine çevrilmesi için yüce meclisimizde bu kararı vereceğine inanıyorum. Meclisten bu kararı çıkarmak istiyorum, çıkardıktan sonrada tevhit işlemini yaparak, araziyi eğitime teslim etmek istiyorum.

Böyle bir sanat okulunun yapılması hem sanayide yeni vizyonlar yaratır, bu alanda aktivite sağlar. Bu toplantımızdan çıkan kararlar hem sanayi çarşımıza hem Isparta’mıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum