Bizim Olduğu Kadar Başkanında Borcu

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın kendi partisinin bulunduğu binanın borcu ödenmediği için icraya vermesi Isparta ve Türkiye gündemini meşgul etmeye başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Nisan 2013 10:14
Bizim Olduğu Kadar Başkanında Borcu

Mülkiyeti belediyeye ait Belediye İşhanı'nın 5'inci katının MHP İl Başkanlığı tarafından kiralandığını belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, şubat ve mart aylarına ait toplam 4500 TL’lik kiranın ödenmediğini, bu nedenle icra takibi başlattıklarını açıklamıştı.

KONU İKİ AÇIDAN DEĞERLENDİRİLMELİ
İcra kararının kendilerine tebliğ edildiğini doğrulayan MHP İl Başkanı İsa Yalçın ise konunun iki açıdan değerlendirilmesi gerektiğini söylemişti. Birincisinin MHP'li belediyenin kamu alacakları konusunda ne kadar hassas davrandığı yönünde olduğunu vurgulayan Başkan Yalçın, “Diğer açıdan baktığımızda ise bu borç bizim olduğu kadar belediye başkanının da borcu. O halde bir araya gelerek bu borcu ödeyeceğiz. Genel Başkan Yardımcımız Şefkat Çetin'in de bu konuda bilgisi var" demişti.

TAHLİYE DAVASI DA AÇTIK
Belediye Hesap İşleri'nden Sorumlu Başkan Yardımcısı Altan Uğurlu ise işgaliye ve kira gibi alacakların tahsilinde kişi, kurum ayrımı yapılmaksızın hukuk yoluna başvurduklarını söyledi.

Kimseye bu konuda taviz vermediklerini belirten Uğurlu, ”Zaten böyle bir yetkimiz de yok. Milliyetçi Hareket Partisi'nin kira borcunu ödemediği tespit edildi. Alacak için borç hukuka intikal ettirildi. Şu anda tahsil işlemi devam ediyor. Kiracılarla sözleşme yaparken, mükelleflerin borçlarını ödememesi durumunda 'mülk tahliye edilecektir' maddesini ekliyoruz. Borcun ödenmemesi doğrudan tahliye sebebidir. Bu nedenle borcun ödenmemesi nedeniyle sadece alacak değil, tahliye davası da açtık” diye konuştu.

DÜRÜSTLÜĞÜMÜZÜ GÖSTERİR
Bu yapılanlarda herhangi bir yanlışın bulunmadığını açıklayan Uğurlu, “Konuyu farklı yerlere çekmeye gerek yok. Bu Belediyenin dürüstlüğünü gösterir. Kardeşimiz, babamız dahi olsa yasalar neyi gerektiriyorsa yapmak zorundayız bu parti binası olsa dahi. Ama görünen o ki bunu siyasi malzeme yapmaya çalışanlar var. Kamuoyu bilsin ki biz dürüst çalışan bir belediyeyiz. Bunu da burada göstermiş olduk. Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Günaydın’ın vermiş olduğu kararın arkasındayız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum