Bizimki Bir Başarı Hikayesi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Avrupa'da ciddi bir ekonomik kriz bulunduğunu belirterek, "Avrupa bu sene büyüyemedi ve küçülme var. Türkiye Avrupa ile arasındaki arayı kapatıyor. Türkiye tüm olumsuzlara rağmen bir başarı hikayesidir" dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Eylül 2012 15:10
Bizimki Bir Başarı Hikayesi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Süleyman Demirel Üniversitesi'nin (SDÜ) 2012- 2013 akademik yıl açılış törenine katılmak için Isparta'ya geldi. Bakan Şimşek, ilk olarak Vali Memduh Oğuz'u ziyaret etti. Bakan Şimşek'i Vali Oğuz, valilik binası önünde tören mangası eşliğinde karşıladı. Bakan Şimşek Valilik ziyaretinin ardından Ak Parti İl Başkanlığı'na geçti.

Burada bakanlığının bütçe çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Şimşek, Türkiye'nin ekonomik yönden geldiği noktanın bir başarı hikayesi olduğunu söyledi.

Tüm dünyada ekonomik sorunlar olduğu gibi Türkiye'de de olduğunu belirten Bakan Şimşek, "Birlik ve beraberliğimizi koruyarak hep birlikte bu sorunları da aşma yönünde çaba gösteriyoruz" diye konuştu. Türkiye'nin toplanan vergilerle artık hizmet ürettiğini belirten Bakan Şimşek, "2002 yılında Türkiye eğer 100 lira vergi topluyor idiyse onun 86 lirası faize gidiyordu. Yani milletten alınan o vergiler millete hizmet olarak gideceğine devletin iç ve dış borç faizine gidiyordu. Geçen yıl toplanan 100 liralık verginin yaklaşık 17 lirası faize, geriye kalan 83 lirası milletimize hizmet olarak sunuldu" dedi.

Türkiye'nin 90'lı yıllarda büyük sorunlar yaşadığını ve o sorunların biriktiğini aktaran Bakan Şimşek, bu sorunların tek tek kalıcı şekilde çözüme kavuşturulduğunu söyledi. Bakan Şahin, Türkiye ekonomisinin bütün olumsuzluklara rağmen bu yılda iyi bir ivme yakaladığını anlattı. Bakan Şahin, "Avrupa'da derin ciddi bir kriz var. Bunun Türkiye'ye yansımaları var. Çünkü Avrupa bizim büyük ticari ortağımız. Bu sene dünya ekonomisi yavaş gitmesine rağmen maalesef petrol fiyatları hala yüksek seviyede. Türkiye petrol fiyatı 20 dolarken krizler yaşamış. Petrol fiyatları bugün 115 dolarların üzerinde. Bu şoka rağmen Türkiye iyi gidiyor. Türkiye tüm olumsuzlara rağmen bir başarı hikayesidir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.