Bol Keseden Harcadı Şimdi De Kaynak Arıyor

SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi bünyesinde Böbrek Nakil Merkezi kurulma çalışmaları başladı. SDÜ’nün konuyla ilgili kaynak arayışı ise akıllara Ajans32’nin okuyucularına duyurduğu skandal gibi acil alımı getirdi.

Yayınlanma:
Bol Keseden Harcadı Şimdi De Kaynak Arıyor

Isparta’nın sağlık merkezi olması, sağlık turizminin başlaması için en önemli adımlardan biri olan Böbrek Nakil Merkezinin kurulabilmesi için yatırımlara başlandı. Böbrek Nakil Merkezi’nın fiziki alanı hazırlandı. Merkezin cihazlarının alınması için 3.5 milyon TL.ye ihtiyaç var.

MALİYE VE KALKINMA BAKANLIĞI’NDA ARAYIŞ BAŞLADI
SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu böbrek Nakil Merkezine kaynak sağlamak için Maliye Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığında kaynak arayışına başladı. Rektör İbicioğlu, kaynak sağlamak için Plan-Bütçe Komisyonu Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç ile görüştüklerini belirterek “Isparta’ya sağlık turizminde önemli merkez haline getirmek için çalışmalarımızı hızlandırdık. Böbrek Nakil Merkezi önemli bir adım olacak. Sayın vekillerimizin desteği ile kaynak sağlayacağız” şeklinde konuştu.

SDÜ VE ISPARTA MARKA OLACAK
SDÜ Tıp Fakültesi hastanesinde önemli yatırımların devam edeceğini de belirten İbicioğlu; “SDÜ ve Isparta marka olacak” dedi.

11 MİLYON TL’LİK ACİL ALIM AKILLARA GELDİ
SDÜ’nün bu kaynak arayışı akıllara Ajans32’nin okuyucularına dün duyurduğu skandal gibi acil alımını getirdi. Hatırlanacağı üzere SDÜ geçen yıl Aralık ayında 11 Milyon TL’lik bir acil alım yapmış, kampus içerisinde ihtiyaç duyulan altyapı işleri için yapılan Acil Alım’da sözleşme gereği bu yıl Nisan ayında bitmesi gereken iş, aradan geçen 6 aya rağmen hala bitirilememişti.

6 ÖNCE BİTMESİ GEREKİYORDU AMA…
Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) geçen yıl Aralık ayında kampus içerisinde ihtiyaç duyulan altyapı çalışmalarını yapabilmek için 11Milyon TL’lik acil alım gerçekleştirdi. Acil alım sözleşmesi gereği bu yıl Nisan ayında bitirilmesi gereken işlerin hala bitmemiş olması alım acil ama iş yavaş yorumlarına neden oldu.

ACİL ALIMA YAPILAN ÖDEME
Konunun bir diğer boyutu ise acil alıma yapılan ödeme… Ajans32’ye ulaşan ihbar maillerinde yapılması gereken işin en yüksek rayiçle 7 Milyon TL’yi geçmesinin mümkün olmadığı belirtilirken, çalışmalarda kullanılan malzemelerin kalitesi konusunda da endişe duyulduğuna yer verildi.

SÖZLEŞME TARİHİNE UYULMADI
SDÜ’de bordür, kaldırım taşı, asfalt, atık su kanalları gibi altyapı sorunlarının ortadan kaldırılması için geçen yıl Aralık ayında acil alım yapıldı. 11 milyon TL’ye yapılan acil alım sözleşmesine göre bu yıl Nisan ayında tamamlanması gereken işler, aradan yaklaşık 6 ay geçmesine rağmen henüz bitirilemedi. Atık su boruları getirildi fakat yerleştirilmedi. Bununla birlikte üniversitenin hemen hemen her yerinde düzenlenmesi gereken kaldırım taşları bulunuyor. Gerek yollarda gerekse de park alanlarında onlarca kazılmış ve düzetilmemiş yerler bulunuyor. Bitirilmesi gereken tarihten yaklaşık 6 ay geçmesine rağmen ve ihaleye çıkmadan acil alımla 11 milyon gibi yüksek bir maliyete verilen işlerin yarım kalması, “alım yapılırken ihaleye bile çıkılmadan acil alım yapıldı da iş neden bu kadar yavaş ilerledi ve sözleşme tarihinde bitirilemedi?” sorusunu akıllara getiriyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum