Bolat: "Yeni Kapı Ruhunu Taşımaya Devam Ediyoruz"

Bolat: "Yeni Kapı Ruhunu Taşımaya Devam Ediyoruz

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Ekim 2016 10:28
Bolat: "Yeni Kapı Ruhunu Taşımaya Devam Ediyoruz"

İl Genel Meclisi’nin Ekim ayı oturumlarının ilkinde MHP’liİbrahim Bozbey, Yalvaç Men Tapınağı yolunun yapılması için bir önerge sunmuş vebu önerge AK Partili üyelerin oylarıyla reddedilmişti.

Bunun üzerine Bozbey, AKPartililerin ilk baştan veri MHP’li üyelerden gelen önergelerin reddedilmesişeklinde bir karar aldıklarını ileri sürerek, kendi verdikleri önergelerinreddinden sonra AK Partili üyelerin aynı önergeleri verdiğini iddia etmişti. İlGenel Meclisi Başkanı Ali Bolat, bu iddianın doğru olmadığını ifade ederek,“Reddedilen ve daha sonra AK Partililer tarafından verilen önerge varsaçıkarsınlar ortaya” dedi. Bolat, Yeni Kapı ruhunun devam ettiğini kaydederek,Bozbey’in önergesinin neden reddedildiğini açıkladı.

BAŞKAN BOLAT: YENİ KAPI RUHUNU TAŞIMAYA DEVAM EDİYORUZ 

Geçen ay CHP’li üyelerin verdiği önergelerin kabuledildiğine dikkat çeken İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, “Ondan önce MHP’liarkadaşlarımız önerge verdiler, onların önergelerini kabul ettik. Biz yeni kapıruhunu taşımaya devam ediyoruz. Yeni Kapı ruhu olan birlik ve beraberliğikaybetmemek için elimizden gelen hassasiyeti korumaya devam ediyoruz. Ancakİbrahim Bozbey arkadaşımızın vermiş olduğu önerge 2010 yılından beri süregelenbir önerge ve şuan bizim İl Özelİdaresi’nin hizmet ağında bulunmayan bir önerge. Bizim iştigal konularımızıiçermeyen bir konu olduğu için meclis üyeleri tarafından önergesi reddedildi.Ancak burada İbrahim Bozbey hocam ‘daha önce bizden kopya çekiyorlar. Benimverdiğim önergeyi reddediyorlar, bir ay sonra aynı önergeyi getirip kabulediyorlar’ diyor. Ama böyle bir şey yok. Bugüne kadar İbrahim Bozbey tarafındanverilip de reddedilen ve sonra AK Partili üyeler tarafından aynı şekildegetirilip kabul edilen bir önerge yok. Varsa çıkarsınlar meydana” şeklindekonuştu.

AKGÜL: İLİMİZİN YARARINA OLABİLECEK HİÇBİR ÖNERGE BUGÜNE KADAR GRUBUMUZ TARAFINDAN REDDEDİLMEDİ

Yalvaç Men Tapınağı’nın ulaşımı konusunda önergede yapılmasıistenen yolun neden yapılamayacağına ilişkin bir açıklama da İl Genel Meclisi AK Parti Sözcüsü Nail Yaşar Akgül’den geldi. Akgül, “Özellikle şunu belirtmekisterim; MHP grubunun önergeleri konusunda şikayetçi oldukları bize kadarulaştı. Hiçbir suretle ilimizin yararına olabilecek hiçbir önerge bugüne kadargrubumuz tarafından reddedilmedi. Ancak verilen önergeler önceden tamincelenmediğinden kaynaklı bazı sorunların olduğunu da biliyoruz. Özellikleverilen önergede Yalvaç’ta Men Tapınağı yolunun yapımı talep edilmişti. Buyolun yapımında 5 yıllık süreci incelemek gerekiyor. 2011 yılında Kültür Turizmİl Müdürlüğü tarafından İl Özel İdaresi’ne müracaatta bulunulmuş. Bununkarşılığında Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan ödenek talep edilmiş. Bakanlıktan187 bin 753 liralık bir talep var bunun karşılığında bakanlıktan 25 bin liragönderilmiş. Ama alan birinci derece sit alanı. Birinci derece sit alanındaherhangi bir çalışma yapamazsınız” dedi. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.