Bölge Gazetecileri Isparta'da

Bölge Gazetecileri Isparta'da

Yayınlanma:
Bölge Gazetecileri Isparta'da

Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu üyelerini makamında kabul etti.

Ziyarette, Isparta’da görev yapan gazetecilerle iyi bir mesai içinde olduklarını söyleyen Vali Günaydın, eğitim ve madde bağımlılığı konusunda işbirliği yapılmasında fayda olacağını kaydetti.

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu, 3 gün sürecek Isparta ziyaretinde Vali Şehmus Günaydın’ı ziyaret etti.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan, Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen, Osmaniye Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Cihangir, Burdur Gazeteciler Cemiyeti adına Adnan Taraşlı, Kıbrıs Türk Turizm Yazarları ve Gazeteciler Derneği Başkanı Nazmi Pınar, Akdeniz Gazete Sahipleri Derneği Başkanı Ahmet Yetişen’in bulunduğu yönetim kurulu üyelerinin Vali Günaydın’ı ziyaretinde özellikle eğitim ve madde bağımlılığına dikkat çekildi.

Vali Günaydın, gençlerin kötü alışkanlıklardan korunması, sağlıklı bir hayat sürmeleri için gazetecilerin de yaptıkları haberlerde bu konulara dikkat çekmesini istedi.

Vali Günaydın, “Isparta basını ile iyi bir teşviki mesaimiz var. Halkın ve gençlerin bilinçlendirilmesi noktasında özellikle eğitim ve madde bağımlığına ilişkin haberlerin yapılması önemli. Şimdiden alınacak önlemler ileride doğacak büyük sorunların da önüne geçecektir. Bu nedenle aileleri uyaran, gençlerin dikkatini çekecek haber ve yazıların basında yer alması bizim önemli” diye konuştu.

Ziyarette bulunan gazeteciler, basının her zaman üzerine düşeni yapmaya gayret ettiğini belirterek, illerin bu tür duyarlılık gerektiren konularda işbirliği içinde hareket edeceğine vurgu yaptılar.

3 günlük program kapsamında ilimize gelen federasyon yönetim kurulu üyelerinin önceki gün SDÜ Rektörü Prof.Dr.İlker Çarıkçı’yı makamında ziyaret etti. Ziyarette gazetecilik mesleğinin önemine işaret edildi, hızlı iletişim çağında doğru habere ulaşmanın, doğru bilgi aktarmanın ülke kalkınmasında yer tuttuğuna vurgu yapıldı. Karşılıklı hediye alışverişinin ardından SDÜ İletişim Fakültesi Radyo ve TV kanalı ile bir söyleşi gerçekleştirildi.

Heyet, bu ziyaretinin ardından dün de Isparta Valisi Şehmus Günaydın tarafından ağırlandı. İlimizin önemli ziyaret yerlerini gezen heyet, yönetim kurulu toplantısını yarın gerçekleştirerek ilimizden ayrılacak. Yönetim Kurulu’nda bölgenin medya sorunları konuşulacak ve ortak hareket için güçbirliğine işaret edilecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.