Bölge Hastanesi Başka Bahara Mı Kalacak?

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, hafta sonu katıldığı bir programda illerde 32 civarında şehir hastanesi yapılacağını duyurdu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Şubat 2013 16:51
Bölge Hastanesi Başka Bahara Mı Kalacak?

Isparta’yı da yakından ilgilendiren bu açıklamayla sevinirken Müezzinoğlu’nun “Ancak Büyükşehir kentleri projesine öncelik verilecek” söylemi sevincimizi kursağımızda bıraktı.

Yıllardır Isparta’da faaliyete geçirilmesi için mücadele edilen Bölge Hastanesi projesi başka bir bahara kalabilir. Çiçeği burnundaki Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Yasa’dan sora Büyükşehir kentleri projesine öncelik verileceğini açıklaması tedirginlik yarattı.

TASARI PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONUNDA
Müezzinoğlu, bir gazetecinin, ''Şehir hastaneleriyle ilgili yapılan çalışmalar hangi aşamada, bilgi verir misiniz?'' sorusu üzerine, şehir hastaneleriyle ilgili Kamu Özel Ortaklığı Kanun Tasarısı'nın Plan Bütçe Komisyonu'nda olduğunu belirtti.

“İlk planda büyükşehir statüsü olan illerde 32 civarında şehir hastanesi yapmayı düşünüyoruz'' diyen Müezzinoğlu, ''Bunların planları yapıldı, ön hazırlıkları tamamlandı. Bunlardan 3 tanesinin ihalesi tamamlandı. Müteahhitleri belli. 4 tanesinin ihalesi yapıldı. Bazı sıkıntılar oldu. Yasal düzenlemeleri bekliyoruz'' dedi.

BÜYÜKŞEHİRDEKİ HASTANELERDE KUYRUKLAR VAR
Bakan Müezzinoğlu, programda yaptığı konuşmada dönem dönem büyük şehirlerdeki hastanelerde kuyruklar ve beklemeler oluştuğunu, bunun çözümünün de açıkçası çok kolay olmadığını söyledi.

Türkiye'deki hekim sayısının, sağlık hizmeti alan kişi sayısına göre çok düşük kaldığını anlatan Müezzinoğlu, hastanenin yanında hekime de ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum