Bölge Hastanesi Oldu

Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, sadece Ispartalının değil, bölgenin hastanesi oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Aralık 2012 12:25
Bölge Hastanesi Oldu

2011 rakamlarına göre hastaneye 65 bin hasta geldi. 2012 yılı rakamlarının henüz netleşmediğini belirten SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Tuğrul Sezer, hastanenin, artık bölgeye ve Türkiye’ye hitap ettiğini söyledi.

Çalışmaları hakkında bilgiler veren Başhekim Tuğrul Sezer: “Hastanenin bölge hastanesi olmasında Ispartalı vatandaşlarımızın bilhassa yardımseverler ve işadamlarımızın katkısı tartışılmaz. Hastanemiz diğer hastanelerden ayrı bir özellik taşımaktadırlar. Burası eğitim, araştırma ve uygulama hastanesidir. Hastanemize daha zor, daha karmaşık hastalar geliyor. Onların işlemleri ve neticeleri zaman alıyor. Üniversitemize Maliye Bakanlığı’ndan para geldi. Gelen para ilk önce SDÜ’nün alt yapısı için harcanacak. Hastanenin fiziki durumunun düzeltilmesi için gerekli para bütçeye konuldu. 2013 yılında hedefimiz bu bütçeye konulan para ile hastanenin tüm fiziki durumunu düzeltmek için gerekli tamir ve bakım çalışmalarını yapacağız.

Ameliyat ve yoğun bakım bölümlerini genişleteceğiz. Tüm bu çalışmalardan sonra ilk defa sağlık turizmi çalışmaları olacak. Yurt dışından hastaların gelmeleri için çalışmaları şimdiden başlattık. SDÜ’de organ naklinden başta tüm branşlar mevcuttur. Ayrıca SDÜ’ye helikopter pisti yapılacaktır. Bütçeye para kondu izinler alındı her şey hazır. Biz hastaneyi devraldığımızdan daha yüksek düzeye taşıdık. Burada Isparta halkının ve bilhassa hayırseverlerle işadamlarımızın katkıları büyüktür. Burası aynı zamanda bölge hastanesidir. 2011 verilerine göre Isparta dışından 65 bin hasta buraya gelmiş. 2012 yılı verilerine göre bu rakam daha yüksektir. 2013 yılı programımız doğrultusunda hedefimize ulaşacağız. Bundan tüm Ispartalı vatandaşlarımız emin olsun” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.