Bölge İşadamları Vali Oğuz’u Ziyaret Etti

Isparta Valisi Memduh Oğuz’a bölge işadamlarından önemli ziyaret.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Ekim 2012 13:15
Bölge İşadamları Vali Oğuz’u Ziyaret Etti

TR61 (Antalya, Isparta, Burdur) bölgesi ve yakın çevresinde faaliyet gösteren, ortak ilke ve hedefleri benimseyen, kuruluş amaçları aynı sanayici ve işadamları derneklerinin ortak sesi olarak bölgesel, sektörel ve ulusal ekonomik politikaların oluşturulmasına katkıda bulunmak, bölgesel ve sektörel kalkınma vizyonları geliştirerek uluslararası entegrasyona ve rekabet gücünün artırılmasına yardımcı olmak, projeler geliştirmek, iş dünyasını ilgilendiren sorunları ve çözüm önerilerini kamuoyuna, yetkili kurumlara duyurmak, üyeleri arasında güç birliği sağlayarak ortak çalışma zemini oluşturmak amacıyla kurulan ve kısa adı BAKSİFED olan Batı Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu Başkanı Ergin Civan yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Vali Memduh Oğuz’u makamında ziyaret etti.

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı ve BAKSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Ergin Civan, Isparta Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği Başkanı ve BAKSİFED Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Tortop bölge içerisinde yeni yapılanan bir sivil toplum kuruluşu olduklarını ifade ettiler.

Başkanlar; “Amacımız bölgesel bir sinerji yaratarak bölgede iyi bir refah seviyesinin yakalanmasıdır. Bu doğrultuda temsil ettiğimiz üç şehrin beraber hareket etme kültürünü oluşturarak bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlamak istiyoruz. Önümüzdeki günlerde çalışmalarımız, toplantılarımız hep bu amaca hizmet etmek için olacak ” dediler.

Ziyaretten duymuş olduğu memnuniyeti ifade eden Vali Memduh Oğuz, insanların bireysel ve toplumsal mutluluğu yakalaması hususunda dünyanın bir rekabet ortamı içerisinde bulunduğunu kaydetti.

Vali Oğuz; “Artık sivil toplum örgütler çok önemli hale geldi”
Vali Oğuz konuşmasında; “Dünya insanlığı iyiyi, doğruyu, güzeli ararken, kendi çevresindeki insanları daha mutlu etmeyi ararken bizde bu çalışma içerisindeyiz, bizde bu gayret içerisindeyiz. İnsanların bireysel ve toplumsal mutluluğu yakalaması insanlığın amacıdır, bu da dinamik bir örgütlenmeyle oluyor, demokrasiyle oluyor. İnsanların fikirlerini özgürce söyleyebilmesi, özgür çalışma ortamlarının oluşması ile oluyor.

Bu çağımızda artık iyice ortaya çıktı ki sivile toplum örgütleri olmadan bu olmuyor… Yani tepeden emretmelerle, tepeden buyurmalarla olmuyor. Hem dünya insanlığıyla irtibat kuruluyor hem de dünya nereye gidiyor, ülke nereye gidiyor derken kendi yerleşim yerlerinde kasabalarında, şehirlerinde ve bölgelerindeki çalışmalara katkıda bulunuyorlar” dedi.
Vali Oğuz; “Örgütünüz bölgesel kalkınmaya çok ciddi tesir yapacaktır”
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansının yeni bir ajans olmasına rağmen Türkiye’nin en başarılı ajanslarından birisi olduğunu belirten Vali Oğuz; “Ajanslar daha yeni yeni oluşma aşamasındalar. Kişilikleri tam olarak oluşmuş, tam şekillenmiş diyemeyiz. Şimdi onları etkileyecek, aydınlatacak diğer örgütlenmelerde çok önemli. Bu bakımdan arkadaşlarımızın örgütlenmesi bölgesel kalkınmaya çok ciddi tesir yapacaktır” dedi.

Vali Oğuz; “Her şehrin kendine özgü bir kabiliyeti vardır”
Her şehrin kendine özgü bir kabiliyetinin olduğunu ifade eden Vali Oğuz; “Isparta ile ilgili olarak 1,5 yıl sonra benim görebildiğim bir kimlik belirlemesi oldu ve bunu zaman zaman söylüyorum; bu şehir bir ilim şehri olmalıdır diyorum… İlim şehri olmalıdır meselesini de önce kamuoyu çok iyi kavrayamadı, bunu iyi anlatmak lazım. Esas sizin alanınıza giren kısmı burası, dünyada ilim şehirleri uygulamaları var. Dünya bu konuda çok fazla mesafe almış. Söylediğim şey bir şehirleşme değil, yani mimari yapıyla bir şehirleşme değil, bu ülkenin milli politikasıyla ilgili bir şey. Bir yıldır burada Mekke-Medine-Kudüs-Isparta derken bunu kast ediyorum.

Mekke-Medine-Kudüs müşerreftir, Isparta’da muvazzaftır diyorum, ilim ile vazifelidir diyorum. Isparta’da bunun örneklerini geçmişte gördük, tarih boyunca Isparta alim yetiştirime konusunda çok muvaffak olmuş. İmparatorluğumuzun 38 büyük müderrisi hatta Reisul Ulema dediğimiz alimlerin de reisi dediğimiz unvanları taşıyan kişiler Isparta’daki mekteplerden yetişmiş. 1908 yılında Isparta’da 40 tane medrese, yani üniversite var.

Vali Oğuz; “Bizim hayalimiz Isparta’nın ilim şehri olmasıdır”
Bizim hayalimizde şudur; bir gün en az on tane üniversitenin, yüzlerce kolejin, çok kaliteli anaokulu ve ilkokulların olduğu, sokaklarında uluslararası öğrencilerin dolaştığı, onlara uygun parkların, onlara yönelik eğlence yerlerinin olduğu, onlara yönelik gıda ürünlerinin satıldığı ve velilerine hitap edecek ağırlama yerlerinin olduğu bir büyük şehir düşünüyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.