Bölgede Bir İlke Daha İmza Atıldı

Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi KBB Kliniği bölgesinde ilk olmaya devam ediyor. Progresif işitme engelli iki genç hastaya koklear implant (iç kulağa implante edilen işitme cihazı) takıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Mart 2013 15:52
Bölgede Bir İlke Daha İmza Atıldı

Önceki aylarda kemiğe implante edilen işitme cihazı ile Isparta’da bir ilki gerçekleştiren hastanemiz Kulak Burun Boğaz Kliniği şimdi de progresif işitme engelli iki genç hastaya koklear implant takarak bölgesinde bir ilke daha imza attı.

Progresif ileri derecede işitme kaybı olan ve klasik kulak arkası işitme cihazlarından fayda görmeyen her iki hastaya SDÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Yarıktaş ve İstanbul Tıp Fakültesi (Çapa Tıp) öğretim üyesi Prof. Dr. Yahya Güldiken tarafından yapılan ameliyatla koklear implant adı verilen işitme cihazı takıldı.

Konuyla ilgili olarak SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma Uygulama Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve KBB Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Yarıktaş şunları söyledi:

“Özellikle çok ileri derecede sensörinöral işitme kaybı olan klasik kulak arkası işitme cihazlarının yetersiz kaldığı hastalarda daha ileri teknolojiye sahip iç kulaktaki salyangoz olarak bilinen kokleaya implante edilebilen işitme cihazı (Koklear İmplant) önerilmektedir. Koklear implantlar geleneksel işitme cihazlarından yeterli faydayı alamayan yetişkin ve çocuklara yönelik elektronik cihazlardır. İşitme cihazlarının aksine iç kulaktaki hasarlı tüycüklü hücreleri atlar ve doğrudan işitme sinirini uyarak hastaların daha net duymalarını sağlarlar.

Kliniğimizde detaylı tetkikleri yapılan progresif ileri derecede işitme kaybı olan iki genç hastaya koklera implant cerrahisi planladık. Çok komplike ve Türkiye’de birkaç yerde uygulanabilen bu ameliyatın Isparta’da yapılabilmesi için yoğun mesai ve iş temposuna rağmen yardımımıza gelen İstanbul Tıp Fakültesinden Hocam Prof. Dr. Yahya Güldiken’e çok teşekkür etmek istiyorum.

Çok kıymetli bilgi ve tecrübelerini bize aktarmak için hastalarımızın ayağına kadar gelerek kliniğimize ve hastalarımıza büyük katkılar sağladı. Yıllar önce kanser tedavisi için kliniğimize destek veren İstanbul Tıp Fakültesi sayesinde bugün kanser tedavisinde kliniğimizde çok yol kat edildi, umarım aynı başarı implant cerrahisinde de yaşanır.

Tıp hayatının çekirdek bilgilerini aldığım, sonrasında yine onların desteği ile kendimizi geliştirme fırsatı bulduğumuz İstanbul Tıp Fakültesinin (Çapa Tıp) kıymetli Hocalarıma Sayın Prof. Dr. Yahya Güldiken Hocam nezdinde çok teşekkür ederim. Öğrencilik yıllarında hayalini kurduğum kanser tedavisini Isparta’da yapmak ve o zamanlar biyonik kulak olarak basında yer alan implant cerrahisini Isparta’da uygulamak hayallerimin gerçekleşmesinin mutluluğunu yaşıyorum. Kaderi ilahi bunları bana hep İstanbul Tıp Fakültesinin kıymetli öğretim üyeleri aracılığı ile nasip etti.

Ayrıca kliniğimize bu konuda destek olan dünyada konusunda çok tecrübeli Cochlear Firmasının değerli mensupları Sayın Uğur Tur ve Ahmet Hacıalioğlu Bey’lere de çok teşekkür ederim, umarım kendilerinin Isparta’mıza destekleri uzun yıllar devam eder.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.