Bölgede Bir İlke İmza Attı

Süleyman Demirel Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Akdeniz Bölgesi’nde bir ilke imza attı. İlk defa engelliler için genel ameliyat ve yataklı servis açılarak, Akdeniz Bölgesi’nde farkını ortaya koydu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Mayıs 2014 18:43
Bölgede Bir İlke İmza Attı

Isparta’daki yaklaşık 6 bin engellinin diş ve ağız sağlığı tedavisinde devrim niteliğinde girişimlere imza atan SDÜ Diş Hekimliği Fakültesi, bölgede bir ilke imza atarak engelliler için özel ameliyathane ve yataklı servis açtı.



VERDİĞİ HİZMETLERLE ENGEL TANIMIYOR
Engelli vatandaşların diş ve ağız sağlığı konularında normal polikliniklerde tedavi görmesi birçok konuda neredeyse imkânsız durumda. Ancak, verdiği hizmetlerde engel tanımayan SDÜ Diş Hekimliği Fakültesi, engellilerin de hak ettiği hizmeti alabilmeleri için bölgede bir ilke imza atmış oldu.

NORMAL POLİKLİNİKLERDE TEDAVİLERİ MÜMKÜN DEĞİL
SDÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Türkkahraman, devrim niteliğindeki girişimi Ajans32’ye anlattı. Prof. Dr. Türkkahraman, “Isparta yaklaşık 6 bin engelli vatandaşımız var. Bu vatandaşlarımızın diş ve ağız sağlığı hizmetlerinin normal klinik şartlarında gerçekleşmesi mümkün değildir” dedi.



AMELİYATHANE VE 8 YATAKLI SERVİS KURULDU
Engelli hastalar için genel anestezi altında işlem yapılabilecek ameliyathane ve yataklı servise büyük bir ihtiyaç duyulduğunu anlatan SDÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türkkahraman, “Bu hastalar için genel anestezi altında işlemin yapılabilecek ameliyathane ve yataklı servise ihtiyacımız vardı. Bu amaçla fakültemiz bünyesinde kurulan ve hizmete açılan, genel ameliyathane ve 8 yataklı servisle hizmet vermekteyiz” şeklinde bilgi verdi.

HİÇ BİR EK ÜCRET TALEP EDİLMİYOR
Özellikle zihinsel engelli hastaların ağız ve diş tedavisinde bugüne kadar büyükşehirlere gitmek zorunda kaldıklarını anlatan Prof. Dr. Türkkahraman, “Bu servislerde zihinsel engellilerin tüm diş tedavileri genel anestezi altında bir seansta tedavi edilmektedir. Tüm tedavileri için baştan sonuna kadar hastalardan hiç bir ücret alınmıyor. Zaten bu hastalar sigorta kapsamındadır. Onun için hiçbir ücret talebimiz olmuyor” diye konuştu.



BİR ÇOK ŞEHİRDEN HASTA GELİYOR
SDÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nin başta Antalya, Afyonkarahisar, Denizli, Burdur olmak üzere bir çok ile de hizmet verdiğini aktaran Prof. Dr. Türk Kahraman, “Akdeniz Bölgesi’nde ilk ve tek ameliyathane açılmasından sonra, hastanemize başta Antalya, Burdur, Afyonkarahisar, Denizli ve ilçelerden yüzlerce hasta gelmiştir ve kısa sürede tedavi edilmiştir” dedi.

YILDA 120 BİN HASTA TEDAVİ EDİLİYOR
SDÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nin 1995 yılında kurulduğunu ve bugün yılda ortalama 120 bin hasta tedavi ettiğini anlatan Prof. Dr. Türkkahraman, “SDÜ Diş Hekimliği Fakültesi 1995 yılında kurulmuş ve aynı yıl öğrencileri ile eğitimine başlamıştır. Şu anda 22.000 metrekarelik kullanım alanı ile Türkiye’nin en büyük fakülteleri arasındadır. 400’ü aşkın lisans, 100’den fazla doktora öğrencisi ile eğitim ve öğretime ve yılda ortalama 120.000’den fazla hastayı tedavi ederek de sağlık hizmetlerine katkıda bulunmaktadır” bilgilerini verdi.



YENİLİKÇİ VE ARAŞTIRMACI
Ajans32 muhabirine Diş Hekimliği Fakültesi hakkında genel bilgiler de veren Prof. Dr. Hakan Türkkahraman, “SDÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nin amacı, hasta memnuniyetini ön planda tutan, yenilikçi ve araştırmacı diş hekimleri yetiştirerek toplumun ağız ve diş sağlığının korunmasına yardımcı olmak ve yaptığı araştırmalarla bilime doğru yönde katkıda bulunmaktır. SDÜ Diş Hekimliği Fakültesinde teorik eğitimler, alanında uzmanlaşan öğretim üyeleri tarafından verilmektedir. Kliniklerde hasta almadan önce, öğrencilere kazandırılacak el becerisi ve yeteneğin verildiği preklinik dersleri, protez, endodonti ve restoratif diş tedavisi dersleri için ayrı ayrı tahsis edilmiş, modern ve güncel teçhizat ile donatılmış laboratuvarlarda verilmektedir. Bunların dışında hasta üzerindeki tedavi uygulamalarına geçmeden önce, her öğrenci kendisine ait, normal insan ağzını ve vücudunu taklit eden fantom maketlerde pratik eğitimine devam etmektedir” dedi.

FAKÜLTENİN HİZMET AĞI GENİŞ
Fakülte kliniklerinin hizmet ağını da anlatan Prof. Dr. Türkkahraman, “Fakülte klinikleri, Isparta merkez, Antalya, Denizli, Afyon, Burdur ve bu illere bağlı ilçelerde yaşayan vatandaşlara ağız ve diş sağlığı hizmeti vermektedir. Ayrıca 8 klinikte (Ortodonti, Diş Hastalıkları ve Tedavisi, Protetik Diş Tedavisi, Ağız Diş ve Çene Cerrahisi, Çocuk Diş Hekimliği, Periodontoloji ve Ağız Diş ve Çene Radyolojisi) üniversitemize bağlı fakülteler, yüksekokullar, meslek yüksekokulları, enstitüler ve bu okullarımızda eğitim gören yaklaşık 55.000 öğrenci ve görev yapmakta olan akademik personel ile idari personelin bakmakla yükümlü bulunduğu eş, çocuk ve anne-babalarına da, ayrıca ağız ve diş sağlığı hizmeti vermektedir” diye konuştu.



HEDEFLENEN TÜM İŞLERİ BAŞARACAK
ÖZGÜVEN VE HEYECANA SAHİBİZ
SDÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Türkkahraman, “Dünyadaki gelişmeleri yakından izleyen, üreten, araştıran, aydın ve ulusal kimlik bilinçli vatansever bireyler yetiştirmek öncelikli amacımızdır. Ülkemizin son dönemde parlayan bir yıldızı olan fakültemizin genç ve dinamik akademisyenleri, hedeflenen tüm işleri başaracak özgüvene ve heyecana sahiptir” dedi.






Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum