Bölgenin Parlayan Yıldızı: Davraz!

Bölgenin Parlayan Yıldızı: Davraz!

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Eylül 2018 11:00
Bölgenin Parlayan Yıldızı: Davraz!

Akdeniz’in beyaz incisi Davraz, yapılan yeni yatırımlarla göz doldurmaya devam ediyor. Yaklaşık 40 milyon TL’lik bir yatırımla hayata geçirilecek olan 5. Telesiyej için direkler dikilmeye başlandı. Sezonu uzatacak önemler bir bir alındı. Akdeniz’in beyaz incisi Davraz, gülün pembesi, lavantanın moru ve kirazın kırmızısıyla da tanışmaya hazırlanıyor. İşte, gökkuşağı gibi o yatırımlar…  

Akdeniz’in beyaz incisi Davraz Kayak Merkezi, özellikle son iki yılda büyük hamlelere imza attı. Özellikle Vali Günaydın ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in özel bir önem verdiği Davraz Kayak Merkezi, yapılan yeni tesislerle sezona hazırlanıyor. 

Özellikle hafta sonları yaşanan yığılma ve telesiyej sırası beklemekten şikayetçiş olan vatandaşların isyanına kulan veren Vali Günaydın, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in de büyük destekleriyle 5. telesiyej ihalesini tamamlayarak, inşa çalışmalarına başlandığını açıkladı. 

Davraz Kayak Merkezi’nde gazetecilerle bir araya gelen Vali Günaydın, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Toplantıya TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, AK Parti Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mahmut Zadeoğlu, çeşitli daire müdürleri de katıldı. 

5. TELESİYEJ İHALESİ TAMAM

DİREKLER DİKİLMEYE BAŞLANDI 

Davraz Kayak Merkezi’nin Türkiye’nin gözbebeği olduğunu kaydeden Vali Günaydın, “Sadece Isparta’mızın değil, ülkemizin en önemli destinasyonu olan Davraz Dağımızı çok daha iyi bir şekilde ekonomimize katkı sağlayacak bir duruma getirmek için önemli çalışmalara imza atan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanımız Sayın Süreyya Sadi Bilgiç beye ve emeği geçen tüm kurum müdürlerimize ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Değerlendirme yaparken rakamlara bakmak gerekir. Davraz dağı ile ilgili olarak son 2 yıldır daha fazla istihdam yaratmak adına çalışmalar yaptık. Kurumlarımız önemli mesafeler aldılar. Geçen sene 5. telesiyejin ihalesini yaptık. Bu sene çok önemli bir noktaya geleceğiz. Önümüzdeki yıl bu iş tamamlanacak. Önemli bir kaynağa ihtiyacımız vardı ve bu kaynağı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanımız Süreyya Sadi Bilgiç’in özverili girişimleri sayesinde sağladık” dedi. 

“DAVRAZ’IN GELİRİNİ 1 MİLYON TL’NİN ÜZERİNE ÇIKARDIK 

Vali Günaydın, “Bildiğiniz gibi, burası hafta sonları çok talep görüyor. Bize telesiyej kuyrukları ile ilgili ciddi şikayetler geliyordu. Biz de bunu ortadan kaldırmak için geçen sene ihalemizi yaptık. Bu sıkıntı ortadan kalkacak. Son iki yılda ortaya çok güzel bir tablo çıkıyor. Davraz’ın geliri 4 yıl önce 680 bin lira idi. Son 2 senede Davraz’ın gelirini 1 milyonun üzerine çıkardık. Telesiyej gelirine zam yapılmaksızın bu geliri elde ettik” bilgisini verdi. 
 davraz1.jpg

KARIN BEYAZI, GÜLÜN PEMBESİ

LAVANTANIN MORU, KİRAZIN KIRMIZISI 

Yapılan yatırımların gelen ziyaretçiler tarafından da beğeniyle karşılandığını dile getiren Isparta Valisi Şehmus Günaydın, “Buraya gelirken yolu gördünüz. Bu yol yapımı nedeni ile çok olumlu tepkiler aldık. Isparta’da en büyük turizm geliri gül ve lavanta da sezonunu uzatma adına buraya lavanta ve gül dikmek istedik. Önceleri bazı arkadaşlarımız olmaz dediler, hayalden öteye gitmez diyenler oldu. Küçük bir alanda denemek için gül, lavanta ve kiraz ağacı diktik. Bugün hepsinin çok güzel bir şekilde tuttuğunu gördük. Artık Davraz’a gül için lavanta için kiraz için de gelen ziyaretçilerimiz olacak. Burası verimli bir bölge Bunu görüyoruz. Son 2 yılda buraya 300 – 400 bin ağaç diktik” diye konuştu. 

“HAYAVANCILIK YAPAN VATANDAŞIN SORUNUNU ÇÖZDÜK”

Davraz Dağı’nda uzun yıllardır hayvancılık yapan vatandaşların yaşadıkları sorunlara da değinen Vali Günaydın, “Hayvancılık yapan vatandaşlarımızın alanını daraltmadan hatta mevcudun 5 katı alanı hayvancılık için açarak sorunlarını gidermiş olduk. Ağaçlandırmaları korumak için tel örgülerle çeviriyoruz. Ama tel örgüleri keserek bu ağaçlandırmaları zaafa uğratmak isteyenler oluyor. Gerekli tedbirleri aldık. Hayvancılığın önünü açıyoruz biz burada. Vatandaşlarımız hayvancılık dışında da para kazansınlar istiyoruz. Dikilen ağaçlara hep birlikte sahip çıkmamız gerekiyor” dedi. 

GÜNÜBİRLİK TESİSLER, PİKNİK ALANLARI 

Davraz Kayak Merkezi’ne BAKA desteği ile günübirlik tesislerin yapıldığını da anlatan Vali Şehmus Günaydın, “BAKA desteği ile günü birlik tesis inşa edeceğiz. Kaynağını hazırladık. Kısa sürede ihalesini yapacağız. Bu projelerde İl Özel İdaremizin de önemli katkıları oluyor. Ancak, mevcut otellerimizin de kendisini biraz daha geliştirmesini istiyoruz. Daha fazla yatırım yaparak, burayı daha cazip hale getirmemiz lazım. Vatandaşlarımız için piknik yapabileceği kulübeler oluşturuyoruz. İçinde mangalı olan piknik alanları oluşturuyoruz. 100’e yakın piknik alanı oluşturacağız” şeklinde konuştu. 

davraz2.jpg
 
40 MİLYON TL’LİK PROJE 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç de yaptığı konuşmada  “Sadece Isparta’nın değil tüm Türkiye’nin bir değeri Davraz. Burayı korumalıyız. Sadece 5. telesiyejle ilgili direkler dikilmeye başladı. 40 milyona yakın bir yatırım bu. Tüm planlamalar yapıldı. Yeni otel yerleri planlandı. DSİ gölet projelerini üretiyor. Kar makineleri gelecek. Türkiye’nin en uzun pistlerine sahip 3 kayak merkezinden biriyiz” dedi. 

SEZONU UZATMA ADINA GEREKEN HERŞEY YAPILIYOR 

AK Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz’de konuşmasında “Şu anda Isparta’mızın gözbebeğindeyiz. Hem turizm adına önemli bir merkez, hem de ilkleri başarması adına önemli merkez. Kayak turizmini uzatma adına gereken her şey yapılıyor. Ben sahada, arazide olan bir kardeşiniz olarak Isparta’ya yapılan yatırımları yerinde görüyorum. Yarım kalan iş olmayacak Isparta’da. Biz bu milletin hizmetkarıyız. Efendi değil, hizmetkar olacağımızı en başından söylemiştik zaten. Milletimizle birlikte bu güzellikleri hep beraber yaşayacağız” diye konuştu.  

davraz3.jpg

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.