Bölgenin Sorunları Görüşüldü

Akdeniz Bölgesi İstişare Toplantısı, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığında, TOBB İkiz Kuleler’de gerçekleştirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Temmuz 2013 12:23
Bölgenin Sorunları Görüşüldü

Toplantıya Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen’de katıldı.Toplantıda bölgenin sorunları ve çözüm önerileri ile ekonomik gelişmeler ele alındı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, toplantıda TOBB’un yapısı, faaliyetleri ve gerçekleştirilen projeler hakkında bilgi verdi.

Konuşmasına birlik ve beraberlik vurgusu yaparak başlayan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Türkiye Odalar Borsalar Birliği’nin bir hizmeti, başarısı varsa; bunda benim bugüne kadar görev yapmış tüm oda ve borsa başkanlarımın çok büyük katkısı var. Allah onlardan razı olsun. Eğer bir başarı varsa bunun tamamıyla ödülü benim 365 oda ve borsa başkanımın. Eğer başarısızlık varsa, bunun da tüm sorumluluğu tamamıyla benim” dedi.

Türk özel sektörü olarak 14,5 milyon kişiye istihdam sağladıklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin milli gelirinin yaklaşık yüzde 75’inin, yatırımların yüzde 82’sinin ve ihracatın yaklaşık yüzde 90’ınının özel sektör tarafından yapıldığını söyledi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, üniversite özel sektör işbirliğinin önemli olduğunu belirterek, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’ni kurduklarını anımsattı. Hisarcıklıoğlu, TOBB ETÜ’nün icat çıkaran girişimciler yetiştirdiğini ifade etti.

Toplantıda söz alan ITSO Başkanı Başdeğirmen, Isparta’nın teşvik sistemindeki yeri, elma üretimi ve satışında karşılaşılan sorunlar, gülcülük ve kozmetik sektörünün sorunları ile istihdamda, ihracatta ve üretimde değer katan işadamlarına yeşil pasaport verilmesi konusundaki görüşlerini sunarak TOBB’dan bu konularda destek talep etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.