Bölgeye Hitap Edecek

Bölgeye Hitap Edecek

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Ocak 2018 14:31
Bölgeye Hitap Edecek

Isparta Belediyesi Gökçay Mesireliğinde bulunan büyük köşkte tadilat ve yenileme çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Kervansaray olarak da bilinen yapının yenileme çalışmaları kapsamında iki bin metrekarelik bir alanda yer altına mutfak kuruldu. İşletmesini kendisi yapacak olan Isparta Belediyesi Türk ve Osmanlı mutfağı ile Isparta’ya has yemek menülerinden oluşan bir servis hizmeti sunacak.

Gökçay Mesireliğindeki büyük köşkte devam eden tadilat ve yenileme çalışmalarını yerinde inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, detaylı bir çalışma yaptıklarını söyledi. 

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, incelemelerinin ardından yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Yeraltına iki bin metrekare mutfak yapılıyor. Yeniden bu tarihi eserimize ilave yapıyoruz. Buraya üst noktada işletme ve lezzet dünyası koymak istiyoruz. Bu lezzet dünyası Isparta’ya münhasır olacak. Yani lezzette çağdaşlık arıyoruz. Serviste çağdaşlık arıyoruz. Mükemmel bir işletme zihniyeti kuruyoruz. Bunu da belediye olarak biz kuruyoruz. Keşke özel firmalarımız kurabilseydi. Özel firmalarımız bu yapıları tamamen bozan, ezen ve bu eserin kıymetini bilmeyecek tarzda işletmecilik yaptı ve lezzet de bozuldu. Sonunda bu tesis bizim işletmemize kaldı. Bizde Isparta’da yeni bir sistem, ekol, lezzet, servis oluşturuyoruz. Mevcut çağın önünde bir çalışmayı bu köşklerimize koyuyoruz. Bu büyük köşke iki bin metrekare mutfak yapılıyor. En iyi mutfak ekip ve ekipmanları konuyor. Menüleri de üç dört ay önceden hazırladık. Eksiksiz, muntazam bir şekilde Isparta’ya ve bölgeye hitap edecek şekilde hazırlık yapıyoruz. Gıda lezzetinin yanında dekorasyon, görünüş lezzeti de istiyoruz. Burası bir zaman kuşların bir damla su bile içemediği bir yerdi. Gökçay şu anda göletler ve havuzlar şehri haline geldi. Ispartalılar buraya gelerek kendini bulabilecek, dinlenebilecek. Yoğun bir şekilde çalışılıyor. Kolay olmuyor çünkü ayrıntılı bir şekilde olmasını istiyoruz. Sona geliyoruz, bitmek üzere, bahara burayı açacağız. Burası bölgeye hitap edecek. Bütün ekibimiz burada çalışıyor, bende yer yer gelerek bu çalışmaları diş tırnak yerinde inceliyorum. Bizim prensibimiz böyle. Altyapıda, üstyapıda, köşklerde inceleme ve kontrol ediyorum. Artık eski belediye işi olmuyor bizlerde. Belediye fabrika da kurduysa kamunun, özel sektörün üzerinde üretim yapıyor, pazarlıyor. Belediye bir konuya daha giriyor, o da burası. Bu da lezzetin, servislerin, kültürün kurulması. Bu konuda Isparta’mız maalesef çok zayıf. Bütün kiraya verdiğimiz yerlerde ancak harabe hale getirmek, o kargaşanın içerisinde para kazanabilir miyim şekline gelmişiz. Gökçay’ı şu anda tek tek elden geçiriyoruz. Halbuki aynı güzellikler durabilirdi, şimdi bu güzellikleri geri kazandırmak için uğraşıyoruz. Bunu bahçedeki peyzajında da, göletlerinde de, havuzlarında da ve köşklerinde, pergolelerinde düzeltiyoruz. Ayrıca buraya 50 bin adet de gül dikilecek, bu dikim işleri de başlamak üzere. Gökçay’ı yine herkesin görebileceği, heves edebileceği, gelebileceği bir yer haline döndürüyoruz. Tekrar döndürürken, eski halini çok daha geçerekten, çok daha iyi hale getirerekten işletmeye açıyoruz. Şimdiden Gökçay tesislerimiz Isparta’mıza hayırlı uğurlu olsun” 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.