Borç Alarak Kurban Kesir mi?

İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, kurban kesecek vatandaşları uyardı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ekim 2012 18:04
Borç Alarak Kurban Kesir mi?

İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, kurban kesecek vatandaşları uyardı. Vatandaşlar arasında fakirlere yardım etmek için dağıtılan kurban eti ile ilgili de konuşan Avcı, merak edilenleri cevapladı.

Mehmet Emin Avcı neden kurban kesilir? Sorusunu dinimizce kurban kesilmesi vaciptir diyerek cevapladı. Müftü Avcı: “Kurban mali bir ibadettir. Kurban Allah yaklaşmak demektir. İnsanlar karşısında fedakarlık ve cömertliktir. Hali vakti yerinde olan her Müslüman’ın kurban kesmesi vaciptir. Hacca giden bir Müslüman hacca kestiği kurban hacca aittir. Hac ibadetidir. Ayrıca memleketinde kurban kesmesi gerekmektedir. Kurban kesmek aslında fakirlere et yedirmek değildir. Asıl amacı Allah’a şükür dür. Nimeti aile ile dost ve komşular ile ve ihtiyaç sahipleri ile paylaşmalıdır. Kurban kesiminde çok dikkatli olunmalıdır. Hayvanlara eziyet etmemeliyiz, temizlik kurallarına dikkat etmeliyiz. Çevreyi kirletmemeliyiz, kapalı alanlarda ibadet kurallarına uygun kesilmelidir. Kurban borç alınarak kesilmemelidir. Hiçbir zaman kurban gösteriş içinde kesilmez. ajansotuziki Allah rızası ve maddi durumu müsait kimseler keser. Kesilen kurban eti üçe bölünür. Bir kısmı aile bir kısmı dost ve komşular bir kısmı da ihtiyaç sahibi fakirlere dağıtılır. Kurban eti ileriye dönük saklanmamalıdır” diye bilgi verdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.