Borç Yükü Vatandaşa

Nüfusu 2.000’den az olan 29 yerleşim birimlerini de içeren Ana Kent Yasası’ndan çıkan garip sonuç: Kapatılan 29 Kasaba Belediyesi’nin 29 Milyon TL borcu, Hazine’ye kaldı. Yani vatandaş ödeyecek. Mal varlıkları ise ‘Köy Tüzel Kişilikleri’ne devrediliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Eylül 2014 11:14
Borç Yükü Vatandaşa

ANA KENT YASASI tuhaf bir durum ortaya çıkardı: Isparta genelinde kapatılan 29 Kasaba Belediyesi’nin 29 Milyon TL değerindeki borcu Hazine üstlendi. Yani her birey bu borcu ödeyecek.

MAL VARLIĞI KÖY TÜZEL KİŞİLİĞİ’NE

Kapatılan 29 Kasaba Belediye Başkanlığı’nın tüm mal varlıkları ise ‘KÖY’ Statüsü’ne dönüşen Tüzel Kişilik’e devredilecek.

İSTİHDAM POLİTİKASI DA NETLEŞTİ

Akdeniz Haber Merkezi’nin edindiği bilgilere göre personel politikası da netleşti. Devlet Personel Başkanlığı total 449 kişiyi istihdam etti.

BORÇ VATANDAŞIN

ANA KENT YASASI ile birlikte (‘- Nüfusu 2.000’den az olduğu için’) ‘Köy’ Statüsü’ne düşürülen 29 Kasaba Belediyesi ile ilgili süreç tamamlandı.

Isparta’da kapatılan 29 Kasaba Belediyesi’nin total 29 Milyon TL borcu Hazine’ye kaldı. Yani her birey bu borcu ödeyecek.

MAL VARLIĞI O NOKTAYA

Kapatılan 29 Kasaba Belediye Başkanlığı’nın mal varlıkları da belirlendi.

Bu bağlamda ‘KÖY’ Statüsü’ne düşürülen Belediyelerin mal varlıkları Tüzel Kişilik’e devrediliyor.

PERSONEL NE OLDU?

Devlet Personel Daire Başkanlığı, totalde; Isparta’da 29 Belediye’de 449 çalışanı da istihdam ediyor.

Dağılım şöyle:

MEMUR:

79 memur: İl Özel İdare

200 memur: Kamu kurum ve kuruluşları

İŞÇİ:

40 işçi: İl Özel İdare

130 işçi: Kamu kurum ve kuruluşları

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum