Borcu Olana 2 Ay Ek Süre

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, borcu nedeniyle aboneliği feshedilen kullanıcılara 2 ay ek süre verileceğini açıkladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Mayıs 2013 16:26
Borcu Olana 2 Ay Ek Süre

 İnternet abonesi olan kullanıcıların sabit telefon aboneliğinin iptali ya da feshi halinde daha önce internet hizmetinin iptal edildiğini hatırlatan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, "Yeni uygulamayla internet hizmetinin hemen sonlandırılmayacak, 2 aylık ek süre verilecek" dedi.

11 Mayıs 2013 tarihi itibariyle yürürlüğe giren kurul kararı gereğince sabit telefon aboneliğinin iptal veya feshinde internet hizmetinin sunulmaya devam ettiği 60 günlük süre içinde tüketicilerin telefonsuz internete (yalın internet) geçme tercihinde bulunabileceklerini kaydeden Acarer, "Bu amaçla internet servis sağlayıcı, söz konusu süre zarfında tüketiciyi arayarak,internet hizmetini sürdürmek isteyip istemediğine ilişkin irade beyanını soracak" diye konuştu.

60 GÜN SONUNDA KESİLECEK
İnternet abonesinin, 60 günlük süre içinde yalın internete geçmek istememesi durumunda internet hizmetinin kesileceğini ve telefon iptalinden sonra geçen zaman dilimi için internet abonelerine aylık kullanım ücretinin faturalandırılmayacağını bildiren Acarer, internet abonesinin, yalın internete geçmesi halinde ise ara döneme ilişkin aylık kullanım ücretinin tüketiciye faturalandırılacağını kaydetti.

BTK Başkanı Acarer, bu yeni uygulamayla vatandaşların internet hizmetini kesinti olmadan almaya devam etmelerini ve internetin yaygınlaşmasına katkıda bulunmayı amaçladıklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.