Borcu Olana Elektrik Yok!

CLK Akdeniz Elektrik Perkande Satış Genel Müdürü Halit Bakkal, tarımsal sulama borçlarında faiz indirimi uygulamalarına rağmen halen borçlarını ödemeyen birlik ve kooperatiflerin bulunduğunu söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Haziran 2014 12:04
Borcu Olana Elektrik Yok!

CLK Akdeniz Elektrik Perakende Satış Genel Müdürü Halit Bakkal ve Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş Genel Müdürü Murat Yiğit, önceki gün Isparta’ya geldi. Son günlerde elektrikle ilgili şikayetlerin iyice artması sonrası gerçekleştirilen bu ziyaret vatandaşların merak ettiği sorulara yanıt bulmasını sağladı.

BORCU OLANIN ELEKTRİĞİ AÇILMAYACAK

Başlayan sulama sezonuyla birlikte, tarımsal sulama yapan abonlerin borçlarından ötürü enerji sorunu yaşamalarına değinen CLK Akdeniz Elektrik Perkande Satış Genel Müdürü Halit Bakkal, “Tarımsal sulama yapan abonelerimiz için faiz indirimi yaptık. Anaparayı tahsisi edeceğimizi söyledik. Tarımsal sulama abonelerinin 30 Nisan 2013 tarihine kadar olan tüm borçlarını devlete devrettik. Biz 1 Mayıs 2013 tarihinden itibaren faturaları tahsil etmeye başladık. Aslında geriye dönük kangrenlik bir durum yok. Kasım 2013 yılına kadar uygulanan faiz indirimine rağmen bugün olmuş borcunu halen ödemeyenler var. 2014 yılında kesinlikle borçları varsa elektriği açmayacağımızı söyledik ve açmayacağız da” dedi.
YÖNETMELİK GEREĞİ ALIYORUZ

Tarımsal sulama yapan birlik ve kooperatiflerden alınan teminatın yönetmelik gereği alındığını da ifade eden Bakkal, "Güvence bedeli almak zorundayız. Alamazsak aboneyle sözleşme yenileyemem" diye konuştu.

YARIM SAATTE ABONELİK İŞLEMİ YAPILIYOR

Öte yandan satılan her 100 liralık elektrikten, 2.5 lira kar elde ettiklerini söyleyen Bakkal, elektriği devraldıkları tarihte abonelik için 3-4 saat kuyrukta beklenirken, bugün en fazla yarım saat içinde abonelik işlemlerinin çözüldüğünü aktardı.

İSPATLASINLAR PARALARINI İADE EDERİZ

Fatura ödemelerinin de son ödeme tarihinin bitmesinin hemen ardından kesinti yapıldığına ilişkin şikayetlere yönelik açıklamada bulunan Bakkal, “Eğer son ödeme tarihi geçmiş ise ertesi gün sistemden abonelere otomatik ihbarname çekiliyor. Zaten 10 gün boyunca faiz işletiliyor. 5 gün içinde de öde deniyor. Aslında 18 günlük mühlet tanınıyor. Son ödeme tarihi geçtikten 3 gün sonra kesildiğini ispatlasınlar paralarını iade ederiz” dedi.

KİMSE ART NİYET ARAMASIN

Diğer taraftan şirket tarafından abonelere abonelik güncellemesi adı altında sözleşme imzalattırıldığı yönündeki iddialara da açıklık getiren Bakkal, “Şu ana kadar müşterilerimizin yüzde 60'ının bilgileri güncellendi. Sene sonuna kadar yüzde 100 güncelleme hedefindeyiz. Yapılan sözleşme, Tüketiciyi Koruma Kanunu kapsamında zorunlu olarak yapılması gereken bir sözleşmedir. Sözleşme yenilendikten sonra müşterilerimizin elektronik posta adreslerini, kimlik nosunu, telefon bilgilerini alarak kim enerjiyi kullanıyorsa aboneliği onun üzerine almasını sağlıyoruz. Bilgi güncellemesi tamamen müşteri memnuniyetini hedef alarak yapılan bir çalışmadır. Bu sayede, müşterilerimizin fatura bilgilerini, son ödeme tarihini, varsa bulunduğu bölgede elektrik kesintisi uygulaması gibi bilgileri cep telefonuna SMS aracılığıyla gönderiyoruz. Burada kimse art niyet aramasın. Biz buradayız. Bu sayede müşterilerin her türlü şikayetine anında çözüm üretmek istiyoruz. Yapılan sözleşme bugüne kadar yapılan sözleşmeden farklı bir sözleşme değildir. Müşteri, abonelik sözleşmesi yaptığı tarihten sonra istediği zaman sözleşmeden vazgeçip, şaka şirketlerden elektrik satın alabilir. Amacımız müşteri odaklı hizmet. Kimsenin en ufak şüphesi olmasın. Ayrıca o mesajlardan bir kuruş alınmıyor. Sadece siz abone olmuşsanız güvence bedeli yatırıyorsunuz” diye konuştu.

FATURA ÖDEME UYARISI

Bakkal, son olarak aboneleri kendileriyle anlaşması olmayan noktalara ödeme yapmamaları konusunda uyardı. Bakkal, "Faturalarımızın altında anlaşmalı olduğumuz bankalar ve ödeme noktaları yer alıyor. Bunun dışında müşterilerimiz faturalarını bir başka noktaya ödemesinler. Ayrıca yaptıkları her ödemenin tahsilat makbuzunu da mutlaka alsınlar. Bu bakımdan otomatik ödem talimatı vermek müşterinin lehine olan bir durumdur. Önümüzdeki dönem Isparta'da şirket, ödeme noktaları da oluşturacak” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum