Boşanmalar Artıyor!

Sebebi Tahmin Ettiğiniz Şey Değil

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Haziran 2015 11:08
Boşanmalar Artıyor!

Sadece Isparta'da ve sadece bu yılın ilk beş ayında Isparta'da 120 hileli boşanma tespit edildi.

Son dönemde devletten haksız kazanç sağlama adına yapılan anlaşmalı boşanma sayısı giderek artıyor.

Bu yılın ilk beş aylık süreçte yaklaşık 120 hileli boşanma tespit ettiklerini belirten Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Mustafa Durgut, hileli boşanmalarda sadece Isparta'da değil, Türkiye genelinde bir artış olduğunu söyledi.

Muvazaalı boşanma boşanmaların Türkiye genelinde çok görülen bir olay olduğunu dile getiren SGK İl Müdürü Mustafa Durgut, "Bize Alo 170, BİMER veya vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine harekete geçiyoruz. Şuanda elimizde muvazaalı boşanma olayına ilişkin 700 olay var. Bu yıl yaklaşık 6 aylık süreçte 120'ye yakın hileli boşanma tespit edildi. Bu olaylar bize aksettiği zaman, biz Nüfus Müdürlüğü ile irtibata geçiyoruz.

Denetim elemanlarımızı yönlendiriyoruz. Tabi ki bize gelen şikayetler doğrultusunda hareket ediyoruz. Ama her şikayet gerçekleri barındırmıyor. Bazı kişilerin gerçekten boşanmış, birbirleriyle hiçbir ilgisinin bulunmadığını görüyoruz. Bazılarının ise boşanmışlar ama akşam beraberler, dışarıda beraberler. Böyle olunca tabi ki işlem yapmak zorunda kalıyoruz. Sonuçta devlet zarara uğratılıyor" dedi.

ÖDENEN PARAYI GERİ ALIYORUZ
Anlaşmalı boşanmalarda kişilerin neden böyle bir yola başvurduğunu araştırdıklarını belirten Durgut, "İnsanların bir sıkıntısı var ki bu yola zorlanmışlar. Bizler bu sıkıntıları tutanağa işliyoruz ama kanun ne derse o oluyor. İnsanlar kira ödenekte, geçinmekte zorluk çekebiliyor.

Ya da aldığı maaşı yetiremiyor. Bunlardan dolayı bu tür olaylara başvuruyorlar. Ama maaş devam etse haksız kazanç oluyor ve devlet zarara uğruyor. Anlaşmalı boşanmaları tespit ettiğimiz zaman ödenen tüm parayı geri alıyoruz." ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.