BOTAŞ Doğal Gaz Fiyatlarına Zam Yaptı

BOTAŞ Doğal Gaz Fiyatlarına Zam Yaptı

Yayınlanma:
BOTAŞ Doğal Gaz Fiyatlarına Zam Yaptı

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ), sanayi ve KOBİ sektörlerinin kullandığı doğal gaz fiyatlarında yüzde 20 oranında bir zam yapıldığını açıkladı. İşte son dakika doğal gaz haberlerinin ayrıntıları:

Sanayi Doğal Gazına Yüzde 20 Zam:
BOTAŞ tarafından yapılan açıklamada, doğal gaz fiyatlarının belirlenmesinde piyasa koşulları, ekonomik şartlar, piyasa fiyat istikrarı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun tarife kararları ve alım-işletme giderlerindeki değişiklik gibi faktörlerin dikkate alındığı belirtildi. Bu çerçevede, 1 Ekim 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere şu zam oranları açıklandı:

  • Büyük sanayi kuruluşlarında kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatına yüzde 20 zam.
  • Elektrik üretim amaçlı kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatına yüzde 20 zam.
  • Küçük ve orta ölçekli işletmelerde kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatına yüzde 20 zam.

Konutlardaki Doğal Gaz Fiyatları Değişmedi:
Konutlarda kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında ise herhangi bir değişiklik yapılmadığı belirtildi. Bu açıklamayla birlikte, ülkemizde konutlarda kullanılan doğal gaz fiyatlarının Ukrayna ve diğer Avrupa ülkelerine kıyasla hala düşük olduğu vurgulandı.
Doğal gaz fiyatlarındaki bu değişiklik, sanayi ve KOBİ sektörlerini etkilerken, konutlardaki fiyatlara yansımayacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.