Boya Ustasından Teknolojik Çözüm: Mobil Usta

Boya Ustasından Teknolojik Çözüm: Mobil Usta

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Temmuz 2018 09:26
Boya Ustasından Teknolojik Çözüm: Mobil Usta

Isparta'da üniversite mezunu boya ustası Mehmet Alpoğuz, müşterilerinin ihtiyaç duyduğu faklı sektördeki esnaf grubuna anında ulaşabilmesi için elektrik elektronik bölümü öğrencisi Eftal Yurtseven'le 'mobil usta' uygulamasını geliştirdi.

Isparta’da 25 yıllık boya ustası ve bilgisayar programcılığı mezunu Mehmet Alpoğuz, müşterilerinin boya işleri sonrasında kendisinden talep ettiği diğer sektörel tamir ve ihtiyaç duyulan ürünlerden hareketle, Mobil Usta isimli platformu geliştirdi.

Isparta’da 25 yıldan bu yana boya ustalığı yapan, bilgisayar programcılığı bölümü mezunu Mehmet Alpoğuz, müşterilerinden kendisine gelen ‘Tanığın usta var mı?’ sorusundan hareketle, ISUBÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencisi Eftal Yurtseven ile birlikte usta-esnaf-üretici ve bireysel kullanıcıları bir arada toplayan Mobil Usta isimli uygulamayı hayata geçirdi. Mobil Usta’nın fikir babası Alpoğuz, “Boya ustası olarak çalıştığım ev ve işyerlerinde, yaptığımız iş bittikten sonra insanların mutlaka halı yıkamacıya-perdeciye, bazen bir elektrik veya su tesisatı ustasına ihtiyaç duyduklarını ve bizimle paylaştıklarını gördük. Sürekli bu tarz sorulardan dolayı, bir eksikliğin bulunduğunu hissettim ve insanlara faydalı olabilmek için bir mobil uygulama yapmayı düşündük. Mobil Usta uygulamasına böyle başladık” dedi.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Elektrik - Elektronik Bölümü öğrencisi Eftal Yurtseven ile fikrini paylaştıktan sonra Mobil Usta’yı ortaya çıkaran Mehmet Alpoğuz, hayata geçirilen ücretsiz platformda usta - esnaf ve üreticilerin, bireysel kullanıcılarla tek çatı altında buluşturulduğunu kaydetti. Konum destekli olarak önce Isparta’da yaygınlaşmaya başlanan programın ikinci etapta Türkiye geneli ve İngilizce dil desteği sayesinde de global olarak kullanımının yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

“Artık ‘Tanıdığın bir usta var mı?’ sorusunu sormayacaklar”
Kendi fikrini sunduğu yazılımcılarla birlikte usta - esnaf, üretici ve bireysel kullanıcıları bir araya getiren nitelikte bir platform oluşturduklarını ifade eden Mehmet Alpoğuz, “Mobil Usta, uygulama içinde usta - esnaf - üretici ve bireysel olarak insanları birleştiren bir platform. Bir internet sitesi oluşturmaktan çok, mobil uygulama yapmayı daha doğru bulduk. İnsanlar bu uygulama sayesinde, aradıkları kategorilerde, hem esnaf hem usta hem de üreticileri görebilecekler. Özet olarak, insanlar artık ‘Tanıdığın bir usta var mı?’ sorusunu sormak yerine, bu uygulama sayesinde rahatça aradıklarını bulabilecekler” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.