Böyle Bir Söylem Olamaz

Van'dan Isparta'ya gönderilecek 500 deprem konteyneri krizinde son sözü Vali Vahdettin Özkan Söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Nisan 2014 00:13
Böyle Bir Söylem Olamaz

İl Genel Meclisi, Van'dan Isparta'ya gönderilecek 500 konteynerin eski Gülkent Devlet Hastanesi'nin yanındaki 40 bin metrekarelik alana yerleştirilmesine karar vermiş, önceki Vali Memduh Oğuz, görüntü kirliliği olacak görüşü nedeniyle bu konteynerleri kabul etmemişti. 

İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü'nün Van'dan gelecek 500 konteynerin muhafaza edileceği alanlar için Isparta'daki belediyelerin çoğu yerimiz yok cevabını vermişti. Bu cevap üzerine Konuşan Vali Özkan böyle önemli bir konuda yerim yok gibi bir söylem olamaz bu konteynerler Isparta'ya gelmelidir, Allah Korusun bir afet anında bu konteynerler aranarak bulunamaz, o yüzden bu konteynerler gelecek ve ilimizin çeşitli bölgelerine yerleştirilecektir dedi.

NELER OLMUŞTU?
Van'da kullanım dışı olan konteynerler çeşitli illere depremde kullanılması için yollanıyor. Ancak Isparta'da bu durum tam bir krize dönüştü.

VALİ OĞUZ İMZA ATMADI
Söz konusu 500 Konteyner depremlerde ve çeşitli acil durumlarda kullanılmak üzere çeşitli illere yollanıyor, bu iller arasında 1. derece deprem kuşağında bulunan Isparta'da var, bir önceki toplantıda il genel meclisinin konteynerların Ispartaya getirilmesinin uygun olacağı görüşü ağır basmış karar onaylanmak üzere Vali Memduh Oğuz'a gitmişti.

Ancak Isparta Valisi Memduh Oğuz bu konteynerler için Isparta'da uygun bir yer olmadığı ve düşünülen yerde görüntü kirliliği oluşturacağı gerekçesiyle gerekli olan protokolü imzalamadı.

İL GENEL MECİLİSİ İKİLEME DÜŞTÜ
Konu dün yapılan il genel meclisininde ana maddesini oluşturdu. Ak Partili meclis üyesi Kadir Şallı, deprem kuşağında bulunan Isparta'nın bu konteynerlerı almama lüksü olamaz çadırkent olarak ilan edilen bir yerin turizim alanı ilan edilmesi son derece manidardır, burası hastanelerin ortasında bir yer olduğu için çadırkent bölgesi ilan edilmiştir, urizim için başka bir yer bulunabiir.

ARTAN ''BİZ NOTER DEĞİLİZ''
Meclisin Mhp'li üyesi Mustafa Artan ise, bir önceki toplantıda konteynerlerı istediğimizi Meclis kararıyla Vali beye ilettik, ancak ''Karar doğru değil değiştirin'' şeklinde bir cevap aldık. Bu neden doğru değil onu bi anlayalım biz burada Noter değiliz, Sayın Valinin geçerli bir gerekçesi var ise gelsin burada anlatsın arkadaşlarımızda ona göre kararını versin'' dedi.

BURASI ÖĞRENCİ KÖYÜ OLARAK KALSIN
Yine Ak Partili Meclis üyesi Fevzi Özdemir ise bu konteynerlerin bu bölgede Ispartayı çirkin göstereceğini konulması düşünülen Üniversite bölgesindeki Devlet Hastanesi civarını Üniversite köyüolarak kalmasının doğru olacağını aksinin kötü görünüm arzedeceğini, buranın yatırım amaçlı apart vs. yapılabileceğini söyledi.

ARABACI ''YOLA ÇIKIYORDU DURDURDUK''
İl Afet ve Acil durum müdürü Muhammet Arabacı ise Isparta'ya ayrılan her birinin 5 bin lira değerinde 500 konteyner'in montajlı olarak 1 tıra 2 adet sığacak şekilde Cuma gününden itibaren gelmeye başlacağını ancak bu krizden sonra nakliyenin taraflarınca bekletildiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum