Böyle Dolandırıcılık Görülmedi

Dolandırıcılar çöplerden topladıkları ekstrelerle kart sahiplerinin bilgilerini kopyalıyor. Uzmanlar 'Ekstrelerinizi imha edin' diyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Ocak 2013 17:15
Böyle Dolandırıcılık Görülmedi

Sabah'ın haberine göre tüketicilerin kimlik bilgilerini alarak banka hesaplarını boşaltan dolandırıcılar sınır tanımıyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na (BDDK) gelen şikâyetler kurum çalışanlarını bile şaşkına çevirdi. En son örneği de çöplerden toplanan ekstrelerden yapılan dolandırıcılık işlemleri oldu. Dolandırıcılar çöpten topladıkları ekstrelerle kredi kartı sahiplerine ulaşıyor. Bankadan aradıklarını söyleyen dolandırıcılar, "Bankamıza ait başka bir kartı adresinize göndereceğiz. Cebinize gelecek mesaja evet yazıp gönderin" diyor.

KARA LİSTE SAHTEKÂRLARI
BDDK uzmanları, "Ekstrelerinizi çöpe atmayın. İmha edin" diye uyarıyor. Aradıkları numaraları banka telefon numarası olarak gösteren dolandırıcılar, internet bankacılığından sahte evrak üretimine kadar her yolu deniyor. Tüketici Derneği'ne gelen şikâyetlerde bir ilginç yöntem daha ortaya çıktı. Dolandırıcılar vatandaşları arayarak kefil olduğu kişi nedeniyle kara listeye düştüğünü ve bu durumdan kurtarmak için aradıklarını da söylüyor.

BDDK'YI DA KOPYALADILAR
Dolandırıcılık eylemlerine maruz kalan sektörlerin başında bankacılık geliyor. Dolandırıcılar BDDK'nın internet sitesini bile kopyalayarak pes dedirtmişlerdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.