Böyle Dolandırıcılık Ne Görüldü Ne Duyuldu

Sadece Telefon Satmak İstemişti... Bakın Başına Neler Geldi...

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Mayıs 2014 09:40
Böyle Dolandırıcılık Ne Görüldü Ne Duyuldu

Isparta’da akıllara durgunluk veren bir yöntemle dolandırıcılık yapıldığı ortaya çıktı. Polisi bile hayretlere düşüren yöntem Isparta polisi tarafından Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bildirilerek 81 ile uyarı yapıldı. İşte akıl almaz o yöntem…

Isparta’da akıllı telefonunu satmak için bir internet sitesinde ilan yayınlayan şahıs, başka ilden birisi tarafından aranarak pazarlık yapılıyor. Arayan şahıs ilanı veren kişi ile anlaşıyor. Şahıstan bir bankaya ait hesap numarası istiyor ve parayı yatıracağını söylüyor.

Ancak ilanı veren şahıs daha sonra kendisini arayanların dolandırıcı olabileceğinden şüphelendiği için telefonu Isparta’da başka birisine elden satıyor. Aradan birkaç gün geçtikten sonra telefonu alacağını söyleyen ve hesap numarası isteyen şahıs ilan sahibini arıyor ve “paranı yatırdım telefonumu hala göndermedin” diyor.

İlan sahibi telefonu Isparta’da bir arkadaşına sattığını söyleyerek parayı, arayan şahsa geri yatıracağını söylüyor. Telefonu alacağını söyleyen şahıs yatırdığı parayı Isparta’da bulunan kız arkadaşına elden vermesini istiyor.ajans32

Bunun üzerine ilan sahibi, şahsın kız arkadaşı ile buluşuyor ve hesabında bulunan bin 800 TL’yi kıza elden teslim ediyor.

Buraya kadar her şey normal gibi görünüyor. Ancak işin gerçek yüzü böyle değil.

İlan sahibiyle pazarlık eden şahıs, kendisi de olmayan bir arabanın ilanını internet sitesinden yayınlayarak bir başka şahısla pazarlığa başlıyor. Araba satışı için kapora isteyen dolandırıcı şahıs Isparta’da ki telefonunu almak istediği şahsın hesap numarasını vererek kaporayı bu hesaba yatırmasını istiyor.

Kapora Isparta’daki şahsın hesabına yattıktan sonra, kız arkadaşım dediği S.S. isimli yabancı uyruklu bayan şahıs parayı almak için telefonunu satmak isteyen ilan sahibiyle buluşuyor ve parayı alıyor. Yani kızın aldığı para aslında araba almak için kapora yatıran başka bir şahsın parası.

Araba almak isteyen şahıs ilan sahibi olan dolandırıcıya ulaşamayınca hesabına para yatırdığı Isparta’daki şahsın telefon numarasını bularak “Sen dolandırıcı mısın, kaporayı aldın ulaşamıyoruz artık sana” diye sitemde bulunuyor.

Buna benzer birkaç telefon daha alan Isparta’daki şahıs durumdan şüphelenerek emniyete başvuruyor.

Bir süre sonra kafeler caddesinde bir kafede parayı teslim ettiği yabancı uyruklu ve kolu dövmeli bayana rastlayan ilan sahibi şahıs emniyete ihbarda bulunuyor.ajans32

Olay yerine gelen hırsızlık büro amirliği ekipleri yabancı uyruklu olduğu anlaşılan S.S. isimli bayanı ve yanındaki O.K., M.N.C. isimli şahısları gözaltına alarak sorguluyor.

Şahısların üzerinde çıkan araba anahtarını kentteki otoparklarda deneyerek arabayı bulan polis araçta yaptığı aramada çok sayıda telefon hattı bulunca savcılıktan aldığı izinle hatlar üzerinde inceleme başlatıyor.
Yapılan incelemede hatların sahte isimler ya da ölmüş şahıslar üzerine kayıtlı olduğunu tespit eden polis büyük kapsamlı bir dolandırıcılık olayını ifşa etmiş oldu.

Şahıslar çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklanarak cezaevine konuldu.
Olayla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü’nü de bilgilendiren Isparta polisi, Türkiye’nin bir çok yerinde çok sayıda kişinin aynı yöntemle dolandırılmış olabileceğinden şüpheleniyor.

Konuyla ilgili tahkikatı derinleştiren Isparta polisi, şimdi o araçta ele geçirdiği telefon hatları ile irtibata geçen telefon numaralarını tek tek arayarak inceleme yapıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum