Böyle giderse ekmeksiz kalırız

Böyle giderse ekmeksiz kalırız

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Kasım 2021 15:20
Böyle giderse ekmeksiz kalırız

Türkiye genelinde son aylarda, akaryakıt sektörü başta olmak üzere, elektrik, doğalgaz ve gıdaya yönelik zamlar insanları endişelendirmeye başladı.

Gıda sektöründeki zamlar hem üreticiyi hem de tüketiciyi oldukça zora sokmaya başladı. Isparta’da özellikle una üstü üste yapılan zamlar tüketicinin yanı sıra üreticiyi de tedirgin etmeye başladı.

Ekim ayında 1 çuval unu 182 liradan satın alan fırın sahipleri, kasımda ayında aynı çuval unu 275 liraya alabildi. Şu anda ise 1 çuval unun fiyatı 300 lira.

EKMEKSİZ KALABİLİRİZ

Isparta’da üretim yapan Ekmekçi Baba Fırın Sahibi Bayram Dereli, sosyal medyadan öyle bir paylaşım yaptı ki, endişelenmemek elde değil. Dereli, paylaşımında, fiyatların bu şekilde artmasının üretim yapmaya kısıtlama getireceğinden bahsederek, “Böyle gidere ekmeksiz kalabiliriz” dedi.   

HERKES EVİNE 1 ÇUVAL UN ALSIN

Fırın işletmecisi Bayram Dereli, sosyal medyadaki paylaşımında şu görüşlerine yer verdi, “Benim vatandaşa tavsiyem zamlar böyle giderse fırıncı ekmek üretemez hale gelecek. Herkes evine tedbir amaçlı 1 çuval un alsın. Yoksa ekmeksiz kalabiliriz. 21.10.2021 de 182 liradan aldığım un 14.11.2021 tarihinde tekrar aldığım da 275 lirada. Şuan 300, yılbaşı 350 400 arası deniliyor. Doğalgaza %48 zam geldi, elektriğe geldi, suya geldi, mazota, benzine geldi. Maya 100 liradan 150 liraya yükseldi. Bu maliyetler karşısında ayakta durmayı bırak, ekmek çıkarmamız mucize. İddia ediyorum ekmeğe zam gelmezse her yerde fırınların büyük bir çoğunluğu üretimi durdurabilir." Ekmek  bile Isparta da siyaset işine döndü.”

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum