‘Boyunun Ölçüsünü Alacağız’

CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, adı sık sık AK Parti’nin Belediye Başkan Adayı olacak söylentilerinde geçen Vali Memduh Oğuz’a seslenerek “Kendisinin aday olmasını çok isterim. Aday olsun ki, boyunun ölçüsünü alalım” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Ocak 2013 09:56
‘Boyunun Ölçüsünü Alacağız’

Cumhuriyet Halk Partisi Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, Kanal3 ekranlarında yayınlanan 3. Boyut Programına konuk oldu. Saadettin Ulusoy’un hazırlayıp sunduğu programa Ispartalı gazeteciler Mustafa Kahraman ve Mustafa Çiçen de katıldı.

VALİ OĞUZ’A SERT ELEŞTİRİLER
Milletvekili Öner yerel ve ulusal gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Isparta Valisi Memduh Oğuz’un İlim Şehri Isparta projesini, Vali Oğuz’un AK Parti’den Aday olacağı yönündeki kulis haberlerini ve tartışmalara konu olan ‘ilahi mesaj geldi’ açıklamalarını değerlendiren Milletvekili Öner, Vali Oğuz’u sert ifadelerle eleştirdi.

İLAHİ MESAJ KİMLERE GİDER?
"Isparta ilim şehri olmalı" diye ilahi bir mesaj aldığını da kaydeden Vali Oğuz’un "Hıristiyanlık ilk kez Isparta'da vaaz edilmiş. Selçuklu döneminde 3 medrese var. Osmanlı döneminde 3 büyük ilim adamı yetişmiş. Said Nursi hazretleri risalelerini burada yazmış. SDÜ 60 bin öğrenciye ulaşmış. 2 bin öğretim üyesi var. Uluslararası rekabet kurumu Isparta'da eğitimle ilgili yatırımlar yapın diyor. İlimle ilgili yatırımlar için zemin var. Mekke, Medine, Kudüs müşerref, Isparta muvazzaftır. Isparta'nın bir görevi var” ifadelerini eleştiren CHP Milletvekili Öner, “İlahi mesaj kimlere gider?” diye sordu.

SANKİ HZ. MEMDUH
Vali Oğuz’u Ispartalıların dini duygularını istismar etmekle suçlayan Öner, “Kendisi, sanki Hz. Memduh. Bu din duygusu istismarından başka bir şey değildir. Kendisine tek tavsiyemiz; kutsal değerlere saygılı bir vali olması yönündedir” diye konuştu.

ADAY OL DA BOYUNUN ÖLÇÜSÜNÜ AL
Isparta siyaset kulislerinde Vali Oğuz’un AK Parti’den Belediye Başkan Adayı olacağı yönündeki değerlendirmeleri hatırlatan gazeteciler Öner’e bu konuda ne düşünüyorsunuz diye sorudu. Vali Oğuz’un Belediye Başkan adayı olmasını çok istediğini kaydeden Milletvekili Öner, “Gel belediye başkan adayı ol da, bu millet senin boyunun ölçüsünü alsın. Dersini al. Artık Ispartalılar aldatmaca ve kandırmacaya prim vermez” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum