Bozulan Ne Varsa Düzeltiyoruz

Adalet ve Kalkınma Partisi Mayıs ayı İl Danışma Meclis toplantısı Eğirdir’de yapıldı.

Yayınlanma:
Bozulan Ne Varsa Düzeltiyoruz

Ak Parti İl danışma Meclis Toplantısına Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, İl Başkanı Nuri Uzaktaş ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri , İl Genel Meclis Başkanı Osman Zabun, İl Genel Meclis Üyeleri, Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Ak Parti Eğirdir İlçe Başkanı Hasan Dinçer ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Çevre ilçe ve Belde Belediye Başkanları, Köy ve Mahalle Muhtarları, İl ve İlçe Kadın Kolları Başkanları ve Yönetim Kurulu üyeleri, İl ve İlçe Gençlik Kolları Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda partilinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Açılış, Yoklama, Saygı Duruşu, İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programa yurt dışında olması dolayısı ile katılamayan Isparta Milletvekili Recep Özel ve Genel Merkez tarafından görevlendirilerek Sivas İlinde bulunan Antalya Milletvekili, Isparta Koordinatör Milletvekili Hüseyin Samani’nin göndermişi olduğu fakslar okunarak devam etti.

UZAKTAŞ; “DİĞER PARTİLERİN EYLEM VE SÖYLEMİ FARKLI”

Ak Parti Mayıs ayı İl danışma Meclis Toplantısının ilk konuşmasını Ak Parti Isparta İl Başkanı Nuri Uzaktaş yaptı.

Uzaktaş Konuşmasında “ Her ayın sonunda yaptığımız ve partimize mahsus olan bu toplantı ile sadece il ve İlçelerin ışında üç haftada bir olmak şartı ile Sayın Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan önderliğinde Ankara’da Genişletilmiş İl Başkanları toplantısı da yapıyoruz. Diğer Partiler İl kongrelerinde bile bunu yapamıyorlar.

Buda Sayın Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan sayesinde oluşan birlik beraberlik ruhunun sayesindedir. AK parti olarak bu güne kadar çözülemeyen ve Hem Ulusal bazda hem de Ülkemizin kangren olan sorunlarının çözümü için önemli olan Çözüm sürecindeyiz. Bu Ülkede yıllardır bu konular yüzünden insanların enerjisi heba edilmiştir. Muhalefetin Çözüm sürecine karşı çıkması kendileri için artık parti politikaları olmuş.

Biz Parti olarak her zaman çözüm sürecinin arkasındayız ve Milletini bu kadar seven bir Başbakanımızın çözüm süreci boyunca arkasında durmalıyız. Biz Ak Parti olarak bu güne kadar bozulan ne varsa onları yapıyoruz. Bu sadece Ülke Bazında değil yerel yönetimler bazında da bu şekilde. Daha düne kadar IMF’nin kapısında borç almak için yatarken, Şimdi ise IMF’ye Borç verecek hale geldik. Diğer partilerin her zaman söylemi ile eylemi farklı olmuştur.

İktidar onlar için her zaman nimet bölüşüm yeri olmuştur, İktidar nimet bölüşüm yeri değildir, Hizmet ve Hizmetkar olmanın ölçüsüdür. Hedeflerimiz var diyoruz, 2023-2071 hedeflerimizden bahsediyoruz, Biz bu düsturdan vazgeçmediğimiz sürece hedefe ulaşacağız. Bu Ülkenin 5 kuruşuna tenezzül edeni, Ülkeye İftira edeni Allah ıslah etsin. Önümüzdeki Yerel seçimler, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile de çalışmalarımıza başladık. İnşallah bu birlik beraberlik bize bu seçimlerde de başarı getirecektir. Hepinize teşekkür ediyorum. Duayen Gazeteci Altan Kurtay’ı da kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz, Kendisine Allahtan Rahmet Kederli ailesine sabır ve Başsağlığı diliyorum” dedi.

BİLGİÇ; “DARBELERLE HESAPLAŞIR HALE GELDİK”

Daha Sonra Kürsüye gelen Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ise yaptığı konuşmasında “ Yarın 27 Mayıs yani o kanlı darbenin 53. senesini yaşacağız. O Darbe ile hayatını kaybeden Başta Merhum Adnan Menderes olmak üzere herkese Allahtan Rahmet diliyor, O Darbeyi gerçekleştiren eli kanlı insanları tabi insan değil onlar da onları da lanetle anıyorum. Ülke olarak son 10 yıla baktığımızda darbeler döneminin kapandığını görüyoruz.

Darbe ile hesaplaşmanın yapıldığı bir dönemdeyiz. Darbelerle ilgili dosyaların tekrar incelenmesi ve darbelerle hesaplaşmak hiç kolay olmadı. Bu darbelerin arkasında Başbakanımız durmasaydı biz kolay kolay uğraşamazdık. Çünkü Önceden siyaseti Parlamento değil, Asker,Yargı,Üniversite, YÖK siyaset yapıyordu. Her şey parlamentonun dışında yapılıyordu. Bu sıkıntılar ile çok yıllarlımızı heba ettik. 15-30-40 Sene önce bu insanlarının üzerinde zulüm baskıları yapıldığını gördük elhamdüllah hepsinin üstesinden geldik. Hiçbir zaman geçmişi unutmadık unutturmaya da çalışmadık.

Son 10 yıl içerisinde Sosyal, Ekonomi, Kültür Tarım,Sanayi,Sağlık,Eğitim aklınıza ne geliyorsa bu ülkede iyileştirmeye reformlar yaşandığını söylüyoruz. Bu ülke daha fazlasını hak ediyor. Muhalefet Partileri şu anda sadece kafa karıştırmaya çalışıyorlar, Yıllarca bunu üzerinden kanın kavganın üzerinden siyaset yapanların buna gücü yetmeyecektir. Suriye konusunda ne yapılıyorsa sonuna kadar doğrudur. Bırakın Suriye’yi, Afgan, Saraybosna, Karabağ zulümlerinin de karşısında olduk. 900 kilometre ilermizdeki bir Ülkede yaşananlara Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak kayıtsız kaldığımız söylenemez. Danışma Meclisimizin hayırlı olmasını temenni ederim” dedi.

ZABUN; “MECLİSTE ADALETLİ DURUŞ SERGİLİYORUZ”

İl Genel Meclis Başkanı Osman Zabun “ Yıllardır siyasi partiler Yerel yönetim anlayışı ve Yerel idarenin güçlendirilmesi adına çalışmalar yapacağından bahsederlerdi ve unuturlardı.

Ak Parti İktidara geldiğinde 2004 yılından 2005 yılına kadar yerel yönetimlerde iyileştirmeyi bir yıl içerisinde tamamladığını gördük. Özellikle Isparta İl Genel Meclisimizin bu doğrultuda ne yaptığını bilen, işine sahip bir kurum olarak çalışmasına gayret gösteriyoruz.

Ak Parti Grubunun tartışmasız bir şekilde diğer partiler ile birlikte adaletli bir duruş sergiliyoruz. Buda Diğer partilerinde imzasının bulunduğu %80’lik bir oranla oybirliği ile kararlar alabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Evet Bugün 27 Mayıs 1960 darbesinin 53. senesindeyiz. Bu Konuda Merhum Adnan Menderesin sözü ile devam etmek istiyorum. Merhum Adnan Menderes "Bütün seçimlerde mağlup olurlar, yine de memleket bizimledir, derler. Hükümet işlerinde şimdiye kadar hiçbir muvaffakiyet (başarı) göstermemişlerdir. Gölge etmesinler, biz başka ihsan istemiyoruz." şeklinde sözlerini tamamladı.

Ak parti Eğirdir İlçe Başkanı Hasan Dinçer ise yaptığı konuşmada “mayıs ayı İl Danışma Meclis Toplantımızın Eğirdir İlçemizde yapılmasından mutluluk duyuyoruz. Bizlere bu imkanı sağlayan , desteklerini esirgemeyen İl Başkanımız ve Yönetim Kuruluna Teşekkür eder, İlçemize ve Teşkilatımıza bu konuda yardımcı oldukları için Başta sayın Milletvekillerimize ve İl Genel Meclisi Başkanımıza ve Üyelerine çok değerli çalışmalarından dolayı teşekkürlerimizi sunarız.

Belediye Başkanlarımızı, Belediye Meclis Üyelerimizi ,İlçe Merkezinde ve Beldelerde yaptıkları çalışmalardan dolayı Teşekkür eder, Köy ve Mahalle muhtarlarımızı büyük başarılarından dolayı , İlçe Yönetim Kurulu Üyelerime,İlçe Kadın kolları başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerine ,İlçe Gençlik kolları başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerine çalışmalarından dolayı hepsine ayrı ayrı teşekkürlerimi sunarım. Köy ve mahalle Yönetim Kurulu ve Sandık Kurulu üyelerine de yaptıkları başarılı çalışmalarından dolayı Ayrıca teşekkürlerimi belirtmek isterim.

Bizleri her zaman destekleyen sayın üyelerimiz ve partimize gönül veren saygı değer halkımıza şükranlarımızı sunar, Değerli Basın Mensuplarımıza hoş geldiniz der teşekkürlerimi sunarım.

EĞİRDİRDE OY ORANIMIZ %55’E ÇIKARDIK

Eğirdir İlçe Teşkilatı olarak bugüne kadar yapılan seçimlerde oylarımızı arttırarak , oy seviyemizi %55 ‘e çıkarmış bulunmaktayız. Çok Fazla vaktinizi almadan özetle bazı faaliyetlerimizden bahsetmek istiyorum.İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyeleri , Kadın kolları ve Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri,Belediye Başkanlarımız ve Belediye Meclis üyelerimiz ,İl Genel Meclis üyelerimiz,Belde Teşkilatlarımız ve Köy Teşkilatlarımızla birlikte uyum içerisinde çalışarak iyi hizmetler verdiğimiz kanaatindeyiz.

İlçemizde çok değişik etkinlikler yapılmakta olup bu etkinliklere teşkilat olarak düzenli şekilde katılım sağlayarak, Hasta ve ev ziyaretlerimize devam ediyoruz. Yardıma muhtaç kişilere ulaşıp imkanlar nispetinde yardımcı olmaya çalışıyoruz ve bunda da başarılı olduğumuz kanaatindeyim.

Çeşitli Resmi Kurum ve Kuruluşlara ziyaretler yaparak, Esnaf ve Pazar ziyaretlerimize aralıksız olarak devam etmekteyiz. Zaman zaman Köy ve Mahallelere giderek halkla olan diyaloglarımızı arttırmaya çalışıyoruz. Üye kayıt çalışmalarımızda devam etmekteyiz ve gittikçe yükselen bir grafiğimiz var. İl Genelinde Teşkilatımızın tertiplediği toplantılara aksatmadan katıldığımızı belirterek, Buradaki Toplantımızın da hayırlara vesile olmasını temenni eder, Tüm katılımcılara teşekkürlerimi sunarım” dedi.

ÖZMERAL; “PARTİCİLİK DEĞİL HİZMET YAPIYORUZ”

Ak parti Eğirdir İlçe Başkanı Hasan Dinçer’in konuşmasının ardından Eğirdir Belediyesinin yaptığı icraatlardan oluşan fotoğraflı slayt gösterisi izlenildi. Gösterinin ardından kürsüye gelen Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral “ Biz bütün icraatlarımızı partimizin programı, prensipleri doğrultusunda particilik yapmadan yerine getirmenin gayreti içerisindeyiz. Diğer partiler daha güzel reçeteler ve icraatlarla karşımıza çıkmalı ki ancak o zaman onlara gün doğabilir.

Ak Parti yanlış yapacak diye hatalarını araştırır kovalarlarsa bu yanlış bir tutum olur ve çok beklerler. Bizim icraatlarımız ortada çalmayacaksın, çaldırtmayacaksın. Göreve geldiğimiz gün su parasını yarı yarıya düşürdük ve personel zamları ve elektrik zamlarını bu güne kadar yansıtmadık. İflas etmiş bir belediyeyi kara geçirmiş bulunmaktayız. Bu güne kadar hiçbir devlet bankası yada özel bankadan kredi almadan bu işleri yapabildik. Bunda bütün patimizin Gençlik kolları, Kadın Kolları Isparta Teşkilatımızın bunda emeği çok büyük. Hiçbir zaman hak yemedik. Bizim tek mutluluğumuz belediyemizi bulunduğu yerden daha iyi bir yere getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Bizim yaptığımız çalışmalar tabi ki de Isparta’ya buda yansıyor çünkü biz Isparta’nın misafir odasıyız. Biz Kendimiz için değil Eğirdir için çalışıyoruz. Her zaman her yerde varlığımızı hissettirebiliyoruz. Haksızlık diye bir kelime bizim partimizde yok. 2002’de Eğirdir’deki oy oranımız %22 idi şimdi ise %55’i bulmuş bulunuyoruz. Bu halkımızın bize bir hediyesidir, Teşekkürüdür.

Yeni projelerimiz arasıdan Plaj mahallesine düğün salonu yapma ve hayvanat bahçesinin bulunduğu kısıma piknik yeri yapma projelerimiz var. Şenlikler yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz Göl ve Çevresinde çeşitli düzenlemeler yapmak istiyorduk fakat Özel Hükümler dolayısı ile bir şey yapamadık ama çözüm üretmeye çalışıyoruz inşallah ileriki günlerde yapmaya devam edeceğiz. TOki Konusunda2da sıkıntılar çıktı ama büyük yapmak yerine daha iyisini yapmak için yer arayışlarımız sürüyor. Buraya katılan herkese teşekkür ediyor, Toplantımızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum