BTK'nin "Siber Güvenlik Uzmanı Alımı Yarışması"na SDÜ Damgası

BTK'nin "Siber Güvenlik Uzmanı Alımı Yarışması"na SDÜ Damgası

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Mart 2017 22:25
BTK'nin "Siber Güvenlik Uzmanı Alımı Yarışması"na SDÜ Damgası

Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu(BTK) tarafından “Ulusal Siber Olaylar”ın önlenmesi ve siber güvenliğin sağlanması amacıyla hazırlanan  “Siber Güvenlik Uzmanı Alımı Yarışması”nda önemli bir başarı elde etti.

25 bine yakın başvurunun alındığı yarışmada; üst düzey çalışabileceklerin tespit edilebilmesi için “Siber Yıldız” olarak adlandırılan bir yarışma daha yapıldı. Bu yarışma sonucunda öğrencilerimiz Besim Altınok ve Meryem Akdoğan’ın da aralarında yer aldığı 4 kişiden oluşan “KırmızıBeyaz” isimli takım, birinci olan ekip ile aynı puanı paylaşarak süre farkı ile ikinci oldu.

BTK Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan, medyada “beyaz şapkalı hacker ordusu” olarak nitelendirilen, siber güvenlik uzmanları ve gönüllü siber güvenlik ekipleri oluşturmak için çağrıda bulunmuştu. Teknolojiye yatkınlığı üst düzeyde bulunan gençlerdeki potansiyeli açığa çıkararak uzman ihtiyacını karşılamayı hedefleyen BTK, mezuniyet şartı aranmaksızın ülkemizin siber savunmasına destek verecek ve bu alanda eğitim-kamp gibi etkinliklere “ben de varım” diyen gençlere bu alanda çalışabilmeleri için bir fırsat sundu. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.