Bu Açıklamalar CHP'yi Karıştırır

CHP'den Isparta’da 2 kez üst üste milletvekili seçilip son seçimde liste dışı bırakılan Mevlüt Coşkuner uzun bir aradan sonra suskunluğunu Basın Kulübü programında bozdu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Eylül 2012 13:26
Bu Açıklamalar CHP'yi Karıştırır

Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile tüzük yüzünden ters düştüğünü söyleyen Coşkuner, mevcut Milletvekili Ali Haydar Öner'e de çarpıcı mesajlar gönderdi.

BİRİNCİ SIRADA RAMAZAN GÜL VARDI

O dönem adaylık süreci başladı. Sayın genel başkanın takdiridir ben aday gösterilmedim. Bir şey deme hakkına sahip değilim. Partiye 14 aday adayı müracaatı vardı. Bu adaylar dururken siz kalkar Doğru Yol Partisi'nin eski milletvekili Ramazan Gülü birinci sıraya koyarsanız buradaki örgütün tepkisini alırsınız. Öyle de olacaktı ki Gül listeye alınmadı.

ADAY OLMAM DEDİ BİRİNCİ SIRADAN GELDİ

Daha sonra partimiz birinci sıraya dönemin Valisi Ali Haydar Öner'i aday gösterdi. Ben kendisiyle Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan'ın odasında oturuyorum. Aday olmak için oradaydı. Isparta’dan aday olun elimize mikrofonu alalım beraber çalışalım dedim. O da bana görev yaptığım yerden aday olmam dedi. Sonra baktık birinci sıradan aday oldu.
MİLLETVEKİLİYKEN DAVET ETMEDİLER

Aday listesi açıklandı ve partide tanıtım toplantısı yapıldı. Ben o günün mevcut milletvekili olduğum halde o toplantıya davet edilmedim. Ama toplantıya katıldım. Parti salonundaki masaya baktım ismim yazılı değildi. İl başkanı ve 4 adayın ismi vardı sadece. Orada sayın Ali Haydar Öner lütfen buyurun dedi. Oturun denildi bende sığıntı gibi oturdum.

SURATIMA TELEFON KAPATTI

Basın Kulübü Programında Sayın Öner çeşitli açıklamalarda bulundu. Ben telefonla programa bağlanmak istemedim ama daha sonra kendisini 01.39'da aradım. 'Buyurun vekilim' diye açtı telefonu. Kendisine 'Sayın adayım yakıştı mı' dedim. Bunun üz bana 'beni bu saatte nasıl edersin' dedi. Bende Milletvekiliyken beni gece 2-3 te arayanlar var, Ben size ulaşamazsam size nasıl ulaşacak dedim ardından telefonu suratıma kapattı.

PARTİ EMEKÇİSİ DEĞİL

O dönem adaylık süreci başladığında Genel Başkanın taktir hakıyla kendisinin aday gösterilmediğini söyleyen Coşkuner, "Adayım yada aday değilim diye ben hiçbir şey demedim. Sayın genel başkanın takdiridir ben aday gösterilmedim. Bir şey deme hakkına sahip değilim. Ben şunda iddialıyım. 14 tane aday adayı var ise bu adaylar dururken siz kalkar Doğru Yol Partisinin eski Milletvekili Ramazan Gül'ü birinci sıraya koyarsanız buradaki örgütün bir şeyler söylemesi gerekir. Parti emekçisi olamayan insan o şekilde aday olması bana göre ve Isparta’ya göre uygun olmaması gerekir. Ramazan Gül'ü birinci sıraya koyarsanız buradaki örgütün tepkisini alırsınız. Öyle de olacaktı ki Gül listeye alınmadı" diye konuştu.

HER SEÇİMİN BİR SÜRPRİZİ VARDIR

Daha sonra partinin birinci sıraya dönemin Valisi Ali Haydar Öner'i aday gösterdiğine değinen Coşkuner, Öner'in 'Görev yaptığım yerde aday olmam' dediğini hatırlattı. Durum bu iken Öner'in aday adayı gösterildiğine işaret eden Coşkuner, "Ben kendisiyle Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan'ın odasında oturuyorum. Aday olmak için oradaydı. Isparta’dan aday olun elimize mikrofonu alamım beraber çalışalım dedim. O da bana görev yaptığım yerden aday olmam dedi. Sonra baktık birinci sıradan aday oldu. Durum bu iken aday gösterilmedik. Ama her seçimin bir sürprizi vardır. Bu sürprizde Isparta’ya vurmuştur" diye konuştu.

'TOPLANTIYA ÇAĞRILMADIM SIĞINTI GİBİ OTURDUM'

Aday listeleri açıklandıktan sonra partide tanıtım toplantısı yapıldığını belirten Coşkuner, o günün mevcut milletvekili olduğu halde toplantıya davet edilmediğini söyledi, buna rağmen toplantıya katıldığından bahseden Coşkuner, "Parti salonundaki masaya baktım ismim yazılı değildi. İl başkanı ve 4 adayın ismi vardı sadece. Orada sayın Ali Haydar Öner lütfen buyurun dedi. Oturun denildi bende sığıntı gibi oturdum" şeklinde konuştu.

BEN BÖREKÇİ ÇÖREKÇİ DEĞİLİM

' O süreç içinde bu yetmezmiş gibi toplantısında Önder Sav'dan dolayı Mevlüt beyle Parti benim çocuğum gibi. Partim zarar görmesin diye seslenmedim. Ben börekçi çörekçi değilim. Kim davetsiz yere gider börekçiler çörekçiler. Başka partiye çalıştığım da söylendi. Ben o günler bunun için sessiz durdum. Söylemek istemedim yüreğime gömdüm neden çünkü partimi çok sevdiğim için.

Ben şimdi köy köy, ilçe ilçe geziyorum. Dün konuşamadığım şeyi anlatabilmek için. Dostlukları nasıl kazandığımı Isparta bilir. Birilerinin aday edilmesi beni aşar. O görevi öyle uygun görmüşler ise saygı gösteririm" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum