Bu Başarı Alkışlanır

SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde Şah Damarının yüzde 70’i tıkalı olan bir hasta cerrahi müdahaleye gerek kalmadan tedavi edildi. Damarları açılan hasta 60 dakika sonra taburcu edildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Nisan 2013 09:26
Bu Başarı Alkışlanır

SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde kapalı tedavi için uygun olan damar darlıkları, yaklaşık 30-40 dakika süren bir işlem sonucunda damar içinden müdahale ile tedavi ediliyor. Tedavi sonucunda hastalar bir kaç gün içerisinde normal hayatına dönebiliyor.

SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Girişimsel Radyoloji Ünitesinde Internal Karotis Arterinde (şah damarı) ileri derece darlık olan hastanın, kasık atardamarından girilerek stent (tel kafes) ve balonla tedavi edildi. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Bölümünden Prof. Dr. Bahattin Hakyemezin eşlik ettiği işlem, Prof. Dr. Bumin Değirmenci başkanlığındaki Girişimsel Radyoloji ekibi tarafından başarıyla gerçekleştirildi. İşlem sonrası hastanın şah damarındaki darlık tama yakın açıldı.

Yapılan tetkiklerinde hastanın şah damarının (Karotis arter) yüzde 70’inin tıkalı olduğunun tespit edildiğini ifade eden Radyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bumin Değirmenci, anjiyo yöntemi uyguladıklarını söyledi. Değirmenci, “Kapalı tedaviye uygun olan hastaların açık cerrahi tedaviye gerek kalamadan damar içerisinden müdahale edilerek damarları açılabilir.

Biz hastamızın kasık atardamarından damara anjiyo eşliğinde girerek beyin damarlarına ulaştık. Kapalı olan şah damarındaki (Karotis Arteri) darlık stent ve balon yardımıyla giderilerek damarlar açıldı. Hastamız 40-60 dk sürede sağlığına kavuştu ve taburcu oldu” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.