Bu Başarı Isparta'ya Yakıştı

Bu Başarı Isparta'ya Yakıştı

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Aralık 2018 17:28
Bu Başarı Isparta'ya Yakıştı

Isparta, Liselere Giriş Sınavında sayısal ve sözel bölümlere ait testlerdeki ortalamalar ile 81 il arasında Türkiye beşincisi olarak büyük bir başarıya imza attı. Söz konusu sınavda Trabzon birinci, Hakkari ise sonuncu oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2018 yılında LGS kapsamında yapılan Merkezi Sınav uygulamasının istatistiki sonuçları açıklandı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yayımladığı Liseye Geçiş Sınavı (LGS) raporuna göre LGS’nin en başarılı ili 372.72 puan ortalamasıyla Trabzon oldu. Trabzon’u 370,96 puanla Denizli, 370,06 puanla Uşak, 369,10 puanla Karabük ve 368,07 puanla Isparta Takip etti. Bakanlık tarafından yapılan açıklama ile Isparta söz konusu sınavda Türkiye beşincisi oldu. Isparta’yı ise 366,58 puanla Malatya, 365,18 puanla Niğde, 364,91 puanla Balıkesir, 363,30 puanla Elazığ ve 362,59 puanla Adıyaman takip etti.

En son sırada ise yıllardır üniversite sınavlarında da yerleri değişmeyen 3 il Ardahan, Şırnak ve Hakkari yer aldı.

SINAVA BAŞVURU YAPAN
ÖĞRENCİLERİN % 86,46’SI GİRDİ
Bakanlık, söz konusu sınava Türkiye genelinde 2017 – 2018 eğitim öğretim yılında 8. sınıftan mezun olan 1 milyon 192 bin 799 Öğrenciden 971 bin 657’sinin yani % 81,46’sının sınava katıldığını açıkladı. Gerçekleşen merkezi yerleştirme ile yerleşen öğrencilerin sınavda Ispartalı öğrenciler; sayısal ve sözel bölümlere ait testlerdeki ortalamalar ile Türkiye beşincisi olarak büyük bir başarıya imza attı.

“LGS BAŞARIMIZI KORUYACAĞIZ”
Geçmiş yıllarda olduğu gibi gelecek yıllarda da başarılarının artarak devam edeceğini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yıldırım, LGS’de Isparta’nın 81 il arasında ilk 5’e girmiş olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bu dereceyi gelecek yıllarda da korumak için ve daha da yukarıya çekebilmek için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini vurgulayan İl Müdürü Yıldırım; “Bu Isparta’ya yakışır bir sonuç. Bundan sonra bu derecenin, bu başarının korunması için aynı şekilde gayret edeceğiz ve aynı disiplinle çalışacağız. Bu vesile ile gururlandıran bu başarıda payı olan başta sevgili öğrencilerimiz olmak üzere, Isparta eğitimine katkı sunan tüm okul müdürlerimizi, öğretmenlerimizi, saygıdeğer velilerimizi ve emeği olan herkesi kutluyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.