Bu Bir Başarı Öyküsüdür

Bu Bir Başarı Öyküsüdür

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Şubat 2015 13:23
Bu Bir Başarı Öyküsüdür

Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, birliğe ait Rosense A.Ş.’nin 10 yıllık faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Çelik, 10’ncu yılını dolduran Rosense A.Ş.’nin gerek güle dayalı kozmetik ürünlerinde gerekse sektörde yaptığı çalışmaların büyük bir başarı olduğunu söyledi.

Rosense A.Ş.’nin faaliyetlerine ait bilgilendirme toplantısında konuşan Çelik, “ Bilindiği üzere Gülbirlik 1954 yılında kuruluşundan bu yana zaman zaman karşılaştığı olumsuzluklara rağmen bugüne kadar kesintisiz olarak faaliyetini sürdürmüş, üretici ortaklarına 61 yıldır en üst seviyede hizmet etmenin haklı gururunu yaşamaktadır. Bundan sonra da kooperatifçilik mantığı çerçevesinde başta üretici ortaklarına, gülcülüğe ve bölgemiz ekonomisine hizmet edecek ve en üst seviyede katkı sağlamaya devam edecektir.

Diğer taraftan Birliğimiz gülcülük sektöründeki başarılı ve istikrarlı çalışmalarının yanı sıra yapmış olduğu güle dayalı kozmetik ürünleri ile gıda ürünlerinin üretim ve satışını 2005 yılı Haziran ayında %100 sermayesi Gülbirlik’e ait olmak üzere kurmuş olduğu Rosense A.Ş. aracılığıyla üretim kapasitesini ve satış ağını her geçen gün geliştirmekte ve genişletmektedir.

Bu yıl 10.yılını dolduran Rosense A.Ş. gerek güle dayalı kozmetik ürünlerinde gerekse sektörde faaliyet gösteren diğer firmalara öncülük ederek Isparta’nın bu alandaki markalaşma ve büyümesindeki öneminden dolayı memnuniyetimizi sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Öncelikle Gülbirlik’in faaliyetlerinden bahsedecek olursak;

· 2005 yılında kurulan Gülar ile beraber yapılan çalışmalar neticesinde 06.05.2006 tarihinde Gülçiçeğine coğrafi işaret alınmıştır.

· 2014 yılında Birliğimizin yapmış olduğu çalışmalar neticesinde süs bitkisi kategorisinde bulunan Isparta Gülü (Yağlık gül – Rosa Damascane) sanayi ürünü kapsamına alınarak Yağlı Tohumlar ve Endüstri Bitkisi sınıfına dahil edilmiştir. Böylece dekar başına ödenen 7.TL’lik mazot, gübre ve toprak analiz desteği 14.TL’ye çıkarılmıştır.

· Tarsim sigortası kapsamına dahil olmayan gülçiçeği, Yağlı Tohumlar ve Endüstri Bitkisi kategorisine dahil edildikten sonra yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde 2014 yılı sonunda Tarsim sigortası destek kapsamına alınmıştır.

· Birliğimiz öncülüğünde gerek sivil toplum kuruluşları gerekse Tarım İl Müdürlüğü ile ortaklaşa yapılan çalışmalar neticesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Mehdi Eker iyi tarım uygulamaları kapsamında gülçiçeğine dekar başına 100.TL destek verileceğini açıklamıştır.

· 6455 Sayılı Gümrük Kanunu ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun ile yeniden düzenlenen 4572 Sayılı kanunun 7.maddesi uyarınca Bakanlıkça hazırlanarak 08.04.2014 tarihinde değişerek yürürlüğe giren Tarım Satış Kooperatifleri ve Birliklerinin Anasözleşmesine Ekim 2014 tarihinde intibak edilmiş ve uygulamaya başlanmıştır.

· Birliğimiz ve Birliğimize bağlı Kooperatiflerin 2015-2020 yılları arasını kapsayacak şekilde hazırlanan Strateji Belgesi yürürlüğe girmiştir.

· Gerek mevcut üretim tesislerimizi gerekse tesislerimizin kapasitelerinin artırılması amacıyla yeni açılan 2. Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğünden 20.000 metrekare alan talebinde bulunulmuştur.

· Baka Desteği ile SDÜ tarafından yapılması planlanan Gül Vadisi Projesine 2012 yılında Birliğimizde yapılan protokol ile ortak olmuştur. Proje halen netlik kazanmamış olup, nihai karara göre Gülbirlik olarak gereken yapılacaktır.

· Geride bıraktığımız 2014 yılı için bölgemizdeki gülçiçeği rekoltesi 6500 ton civarında olduğu tahmin edilmektedir. Üretim maliyetleri ile pazardaki talepler gözönünde bulundurulduğunda mevcut rekoltenin maksimum %20 daha artırılabilir olduğu görülmektedir. Buna göre 8000 ton civarında yapılacak bir üretimin yeterli olacağı anlamına gelmektedir.

· 2014 iş yıllarına ait Birliğimize bağlı birim kooperatiflerimizin mali genel kurulları 25.02.2015-15.03.2015 tarihleri arasında yapılacak olup Kooperatif genel kurullarının tamamlanmasına müteakip 2015 yılı kampanya öncesinde Birliğimizin Genel Kurulunun yapılması planlanmaktadır.

Rosense A.Ş. Faaliyetleri ise;
· Yurt içinde ilaç ecza depoları ve kozmetik itriyat depolari ile çalışmalarımız devam etmektedir. Hedef Ecza Depoları, Selçuk Ecza Depoları, Ecza Kooplar (EDAK, ISKOOP, BEK), ESKO Itriyat, Duru Itriyat gibi başlıca sayabileceğimiz depolar pazarlama faaliyetlerimizde iş ortaklarımızdır. Ayrıca yukarıda belirtilen ulusal depolar dışında yerel ecza ve itriyat depolari ile de çalışmaktayiz. Yurtiçinde ulusal ve yerel ecza ve ıtriyat depoları olarak 510 noktaya hizmet verilmektedir. Bu depolar aracılığıyla da 5000’nin üzerinde eczane ve kozmetik noktalarında ürünlerimizin satışı yapılarak faaliyetlerimizi devam ettirmekteyiz.

· İstanbul’da genel müdürlüğümüze bağlı Sirkeci Eminönü geçiş hattında bulunan showroomda satışlarımız devam etmekte olup; irtibat ofisimiz de showroomumuzun 2. Katında bulunmaktadır.

· Yurt içinde bazı alışveriş merkezlerinde 2015 yılı için standların açılması için çalışmalarımız devam etmektedir. Yakın zamanda özellikle İstanbul’da önemli bilinen AVM’lerde faaliyetlerimiz başlayacaktır.

· 2014 yılı içerisinde Türkiye’de önemli kozmetik mağazası zincirlerinden WATSONS’a ait bütün mağazalarda ürünlerimizin satışına başlanmıştır. 2015 yılı içerisinde de diğer kozmetik zincir mağazalarıyla çalışmalarımız devam etmektedir.

· Isparta ilinde genel müdürlüğümüze ait 5 adet satış mağazasının yanı sıra yine ilimizde önemli noktalarda satış yapan mağaza ve satış noktaları sayısı 12 adet olup; çalışmalarımız devam etmektedir.

· Yurtdışında başta Almanya ve Çin olmak üzere, İngiltere, Avusturya, Danimarka, Kanada, Japonya, Taiwan, Kamboçya, Ürdün, Suudi Arabistan, Libya, Dubai, Kıbrıs ülkelerine ihracatlarımız devam etmektedir. Avrupa Birliği’nde kozmetik ürünlerinin bildirim portali olan CPNP’de ürünlerimiz kayıt altındadır ve tüm teknik dosyalar tamamlanmıştır.

· Özellikle Çin’e ihracat yapabilmek için bir yılı aşkın süreden beri yaptığımız çalışmalar neticesinde ürünlerimize lisans alınmış olup; satışlarımız hızlı bir şekilde devam etmektedir.

· Ayrıca İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali Duty Free Shoplarda, Antalya Dış Hatlar Terminalinde, Medine Duty Free shoplarda ürünlerimiz bir yılı aşkın süredir satılmaktadır.

· Müşterilerimizden gelen talepler doğrultusunda ürün geliştirme faaliyetlerimiz sürekli olarak devam etmektedir ve yeni ürünler ürün portföyüne eklenmektedir. Ayrıca bu ürünlerin gerçekleştirilmesi ve kontrolü için teknik kadromuz güçlendirilmiş, yeni makine ekipman ve laborutuvar cihazları tedarik edilmiştir. Bu doğrultuda işletmemiz ISO 9001,ISO 22000 ve GMP sertifikaları ile belgelendirilmiştir.

Burada bahsedilen bir başarı öyküsüdür. Bu başarı öyküsünde bizimle birlikte yürüyen, her platformda bize desteklerini esirgemeyen siz değerli basın mensuplarına en kalbi duygularla şükranlarımızı sunar, katılımlarınızdan dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkür eder çalışmalarınızda başarılar dilerim” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.