Bu Bir Hukuk Cinayeti

Uçan tekmelerle gündem oluşturan Adalet Komisyonu’nda kabul edilen HSYK teklifinin yankıları sürüyor. CHP Milletvekili Ali Haydar Öner, süreci hukuk cinayeti olarak değerlendirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Ocak 2014 12:52
Bu Bir Hukuk Cinayeti

Dışişleri Komisyonu Üyesi, CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, AKP hükümetini topa tuttu. Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun yapısında değişiklik öngören teklifin son gün görüşmeleri esnasında Adalet Komisyonunda söz alarak konuşan Öner, bir hukuk cinayeti işlendiğini belirterek, “Buradan gönül huzuruyla çıkamayacağız. Kamu vicdanını nasıl tatmin edeceksiniz?” diye sordu.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin tutarsız politikalar izleyerek ülkeyi uçuruma sürüklediğini anlatan Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, “siz bir gün bir şey diyorsunuz, öbür gün başka bir şey. Yirmi dört saat geçmeden düşüncelerinizi değiştiriyorsunuz” ifadelerini kullandı.

BAKANLAR KURULU YÜRÜTTÜ!
Kanun teklifinin yürütme maddesine atıfta bulunarak ilginç bir benzetme yapan Öner, “Bu kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür diyorsunuz. Bakanlar Kurulunun bir kısım üyeleri birtakım şeyleri yürüttüğü için bu kanun bugüne geldi. Yürütenlerin bir kısmı gitti, daha önce gensoru önergelerinde kollananların da bir kısmı gitti. Şimdi de bu yasanın Bakanlar Kurulu tarafından yürütülmesi öngörülüyor. Bakanlar Kurulu bu yasayı yürütme fikrinden vazgeçmeli çünkü adaleti de, mülkü de, devletin temelini de yürütemezsiniz” diye konuştu.

CİNAYET İŞLİYORSUNUZ
AKP’nin görülmemiş bir hukuk cinayeti işlediğini belirten CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner şunları kaydetti:

“Cinayeti gördüm diye bir film vardı, ‘Blow up’. Şu anda bir cinayet işleniyor, bir hukuk cinayeti. Nelerin yürütüldüğü görüldü; dolarlar, avrolar, saatler, maatler, elbiseler vesaire. Bir kısmı elektrikler kesildiği için şimdilik görüntülenemedi, bir kısmının da üstü bu yasayla örtülüyor veya hâkimler, savcılar, polislerle ilgili operasyonlarla yürütülüyor. Dün davet edilen Başbakanın oğlu hakkındaki karar bugün kaldırılıyor. Niye davet edildi, niye kaldırıldı? Amme vicdanı nasıl tatmin olacak?”

KOMİSYONU TERK ETTİ
AKP’nin “Devlet benim” diyerek adalet ve hukuku ortadan kaldırdığını vurgulayan Ali Haydar Öner, Bakan Bozdağ’a dönerek, “’Devlet benim!’ diyemezsiniz… Adalet gözü kapalı bir kadın figürüyle temsil ediliyor. Lütfen katletmeyiniz” diye konuştu. Cinayetin sonunu görmek istemediğini belirten Öner, “sizi akıbetinizle baş başa bırakıyorum” diyerek komisyon salonunu terk etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum